• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Ciğerlerinizi bunlarla temizleyin

Ciğerlerinizi bunlarla temizleyin
Sigara dumanı ve çevresel faktörler akciğerlere zarar veriyor. Sonucunda kanser hastalığı ortaya çıkıyor. Ekinezya, sarımsak ve zencefil, ciğeri temizleyip nefesi açıyor.

Akciğerler solunum sisteminin önemli bir parçasıdır. Oksijen alıp bunu tüm hayati organlara dağıtmak onların görevidir. Silia adı verilen tüylü doku sayesinde, toksinler ve zararlı parçacıklar akciğerlerden atılır. Ciğerleriniz sigara dumanı ya da toz gibi sürekli bir kirlilik bombardımanı altındaysa zayıflar. Silia zarar görür. Görevini yapamaz hale gelir.

Akciğer hastalıkları genellikle öksürük, hırıltı, nefes darlığı, göğüste sıkışma hissi, bronşit spazmları, aşırı mukus üretimi ile kendini gösterir. Astım, amfizem, bronşit, zatürree bu hastalıklar arasında sayılabilir. Uzmanlar doğal bitkilerin bu hastalıklar esnasında daha rahat nefes almaya yardımcı olduğu ve akciğeri temizlediğini belirterek şu önerilerde bulunuyor:

AŞIRIYA KAÇMAYIN

Okaliptüs: Yaprakları doğal bir antibiyotik olan uçucu bir yağ içerir. Bu yağ, akciğer enfeksiyonlarıyla savaşır, tıkanıklığı temizler, kan akışını artırır ve şişliği azaltır. Taze okaliptüs yapraklarıyla yapılan bir bitki çayı içmek, bronşit ve sinüzite iyi gelebilir. Buharını solumak da yine bronşit, öksürük ve grip tedavisinde yardımcı olacaktır.

Andız otu: Akciğer sağlığını iyileştirmede sıkça adı geçen bir bitkidir ve antiseptik özelliği sayesinde yüzyıllardır bitki terapilerinde kullanılagelmiştir. Kronik bronşit, astım, tüberküloz gibi akciğerle ilgili pek çok hastalıkta balgam söktürücü ve iltihap kurutucu özellikleri ile hastayı rahatlatabilir. Ancak aşırı tüketildiğinde andız otu kusma, ishal ve mide spazmı benzeri yan etkilere yol açabilir. Hamileler andız otu kullanmamalıdır.

SARIMSAK

İçeriğindeki aktif maddelerden birine alisinadı verilir. Bu madde akciğerlerdeki mukusun temizlenmesine ve grip, soğuk algınlığı veya solunum problemleri gibi akciğer rahatsızlıklarını iyileştirir. Yemeklerle birlikte tüketebilir ya da bal ve limonla karıştırarak sarımsak çayı içebilirsiniz.

EKİNEZYA

Akciğer sağlığını ve işlevlerini geliştirmeye yardımcıdır. Soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Bu bitkinin tatlı ama keskin bir tadı vardır. Kökleri bazen de çiçek ve yaprakları tıbbi amaçlı olarak kullanılır. Bakteriyel ve viral akciğer rahatsızlıklarında desteğine başvurulur.

ZENCEFİL

Güçlü bir antioksidan içerir. Bu sayede akciğerleri güçlendirmeye ve alerjenleri, kirletici maddeleri, mukus ve diğer istenmeyen parçacıkları ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3022 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim