• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Cildiniz için zamanı dondurun! Nasıl mı?

Cildiniz için zamanı dondurun! Nasıl mı?
Özellikle 30’lu yaşlarda hem ev, hem iş yaşamındaki koşuşturmaca sizi strese sokmaya başlayabilir...

Özellikle 30’lu yaşlarda hem ev, hem iş yaşamındaki koşuşturmaca sizi strese sokmaya başlayabilir. Cildinizin bu stresten etkilenmesini istemiyorsanız, izleyeceğiniz basit bir rutin ile kırışıklıklara ve sarkmalara engel olabilirsiniz.

İşte sizin için hazırladığımız, günlük bir alışkanlık haline getirmeniz gereken liste…

Güneşten korunun
Yaşınız ilerledikçe cildiniz kendini yenilemekte zorlanır, bu da kırışıklıklara yol açar. Güneş ışınları ise bu durumu daha da zor bir hale getirir. Cildinizin sağlığı için güneşe çıkmadan mutlaka yüksek faktörlü bir krem kullanın.

Bol su için
Su, cildiniz için en faydalı ilaçtır. Cildinizdeki gözeneklere zarar veren birçok iç ve dış faktör bulunuyor ve bu zararlardan korunmanın ve tedavi etmenin en etkili yolu su içmek. Bununla birlikte gözenekleriniz için iyi bir tonik kullanmanızı da tavsiye ederiz.

Kötü alışkanlıklardan kurtulun
Sigara ve alkol cildinizin baş düşmanı diyebiliriz. Bu ikili cildinizi yaşlandırdığı gibi cildiniz üzerinde geri dönüşü olmayan problemler de yaratabilir. Bu alışkanlıklarınızı yavaş yavaş en aza indirmeye çalışın. Siz de cildinizin aydınlanmaya ve parlamaya başladığını göreceksiniz.

Yeterince dinlenin
Sağlıklı bir uyku düzenine sahip olun. Vücudunuz yorgun düştüğünde, cildinizde yorun düşer ve olumsuz sonular doğurur. Özellikle gözaltı torbalarını engellemek için yeterince dinlenmeye özen gösterin.

Pozitif olun
Mutluluk demek sağlıklı bir cilt demektir. Çatık kaşların cildinizde çizgiler oluşturmasına izin vermeyin. Yoğun ve stresli yaşamınızdan uzaklaşmak için mutlaka kendinize zaman ayırın.

Elmaelma

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3711 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim