• BIST 9708.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Cildinize zarar veren süreçler

Cildinize zarar veren süreçler
Her an cildinize gözle görülür şekilde zarar veren üç kimyasal sürecin etkisi altındasınız. Yaşam biçiminizde yapacağınız değişiklikler ve ...

Her an cildinize gözle görülür şekilde zarar veren üç kimyasal sürecin etkisi altındasınız. Yaşam biçiminizde yapacağınız değişiklikler ve doğru ürün seçimleriniz, bu yıpranma sürecini kontrol altına almanıza yardımcı olur

KOLAJEN YİYEN ENZİMLER
Sebebi: Cildin doğal anatomisi.

Ne yapar? Cildin destekleyici yapısına hasar verir.
Neye yol açar? Ciltte sarkma, çizgiler, kırışıklık. Genç bir ciltte kolajen üretimi oldukça yüksek bir seviyededir ve kolajen kırılması da neredeyse yok gibidir. Ancak yaş ilerledikçe kolajen üretimi büyük oranda azalır ve kolajen düşmanı olan MMP adlı enzimler artarak cildin temel destek yapısının bozulmasına yol açar. Özellikle maruz kalınan UV ışınları ve kızarma, MMP enzimlerinin artışını hızlandırır. Bu durumu; üzüm çekirdeği özü, yeşil ve beyaz çay özü gibi antioksidanlar ile kontrol altına alabilirsiniz.
ÇÖZÜM İÇİN:
UV ışınları erken yaşlanmanın başlıca tetikleyicisidir. (MMP'lerin artmasına da neden olur) Bu nedenle güneş ışınlarından korunmak ilk ve kesin şarttır. Kullanacağınız ürünü seçerken geniş spektrumlu olmasına dikkat edin. Tabii bir de sizi hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı iyi bir şekilde koruduğundan emin olun.

SERBEST RADİKAL HASARI
Sebebi: Çevre.
Ne yapar? Hücrelerin paslanmasına neden olur.
Neye yol açar? Mat, cansız bir cilt. Yaş ilerledikçe cildin antioksidan savunma sistemi zayıflar ve serbest radikallerin yarattığı oksitlenme ile baş edemez hale gelir. Bu doğal sürecin sonunda oluşan serbest radikaller son derece kararsızdır ve tüm vücut hücrelerini yakarak, iltihaplandırarak ya da çürüterek DNA'nın bozulmasına sebep olur.
ÇÖZÜM İÇİN:
Hangi meyve ve sebzelerin daha yüksek antioksidan değerine sahip olduğundan emin olamadığınız anda rengine bakın. Daha koyu ve daha canlı renge sahip olan sebze ve meyveler (ıspanak, dut, domates...) daha yüksek antioksidan değerlerine sahiptir ve hücrelerinizi hem iç hem de dış etkilerden korur.

GLİKASYON
Sebebi: Aşırı şeker kullanımı.
Ne yapar? Dokuyu bozar.
Neye yol açar? Sıkılık ve elastikiyet kaybolur. Vücut, enerji almak için yediğimiz şekeri metabolize eder ama yakıt olarak kullanılamayan şeker fazlası cildin genç görünümünü hasara uğratır. Kan şekeri yükselince, şekerler kolajenle bağ oluşturup cildin kırışabilir hale gelmesine sebep olabilir.
ÇÖZÜM İÇİN:
Rafine şekerden vazgeçmek ilk adımdır. Soya tüketimini artırmak da iyi bir adımdır. Soya izoflavonları fazla şeker moleküllerini hapseder ve cilt üzerindeki zararlı etkilerini engeller. (Newbeauty dergisi)
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2851 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim