• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Cildinizi çevresel kirlerden arındırın

Cildinizi çevresel kirlerden arındırın
Cildimiz mevsime ya da nerede yaşadığımıza bakmaksızın, her gün çevredeki kirlere maruz kalıyor. Kirli hava, toz, duman gibi faktörler, cildin erken yaşlanmasına neden oluyor

Güneş ışınlarının, sigara dumanı ve hava kirliliği gibi çevresel faktörlerin, vücutta doğal antioksidanlarla beslenen serbest radikallerin üremesine neden olarak cilt yaşlanmasını hızlandırdığı biliniyor. Peki, en çok hangi elementler cilde zarar veriyor? Bunlardan en az ölçüde etkilenmek için neler yapmak gerekiyor? İşte yanıtları...

TONİK KULLANIN
Cildimiz, uzun bir süre ve devamlı olarak çevrenin hasar veren faktörlerine maruz kalırsa, vücutta serbest radikaller üremeye başlıyor. Kirlilik ve duman, bu oluşumu tetikliyor, ayrıca ciltteki gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor. Bu kirlilikten arınmanın tek yolu, her dışarıya çıkışınızın veya sigara dumanına maruz kalışınızın ardından, cildi temizlemek.
Gübre ve fosil yakıtlardan çıkan reaktif azot, DNA'yı bozarak erken yaşlanmaya neden oluyor. Kanserojen pek çok özelliğe sahip olan reaktif azot radikalleri, strese karşılık veren protein ve genlerin aktivitesini de etkiliyor. Bu etkileri en aza indirmek için, doğal bitki özleri içeren, alkolsüz, yeniden yapılandırıcı tonikler kullanabilirsiniz.

KLİMA VE ISITICILAR CİLDİN NEMİNİ EMİYOR
Klima ve üflemeli ısıtıcılar, cildin koruyucu katmanının nemini emerek, cildin susuz kalmasına, ince çizgiler oluşmasına ve pullanmasına neden oluyor. Doğada 'fitoremediasyon' olarak bilinen, ortam temizleyici, kirli havayı filtreleyici özelliğe sahip 800 çeşit bitki var. Bu bitki özlerinden içeren cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Chanel ve Kinerase gibi markalar, ürünlerinde bu özleri kullanıyor.

YAPAY IŞIĞIN ETKİSİNE DİKKAT!
İç mekanlarda cildi olumsuz etkileyen faktörlerin başında yapay ışık, özellikle de floresan ve halojen kaynakları geliyor. Bu kaynakların yaydığı yüksek dozda mavi ışık, serbest radikal hasarına ve cildin yaşlanmasına neden oluyor. Bunu önlemek için iç mekanlarda uzun süre kalmamaya özen göstermelisiniz. Cildin nem dengesini kontrol altına alan peeling kremleri kullanmak da faydalı olacaktır.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5048 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim