• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Cildinizi sağlıklı besleyerek kışa hazırlayın

Cildinizi sağlıklı besleyerek kışa hazırlayın
Sağlıklı beslenme hakkında bilgi veren Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, cilt ve vücut bakımı konusuna dikkat çekiyor.

Genç, güzel ve sağlıklı kalmanın sırrının doğal ve dengeli beslenmeden geçtiğini belirten Kenar, kış mevsimine uygun sebze ve meyve ile beraber zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, yumurtanın sarısı, karaciğer, yerfıstığı tüketilmesini öneriyor.

Türkiye’nin sıvıyağ sektöründeki lideri Yudum Gıda, web sitesi www.yudum.com.tr’de tüketicilere faydalı bilgiler vermeye devam ediyor. Birbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleri ile sağlıklı beslenmek isteyenlerin yeni adresi olan web sitesinde yazan Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, kış aylarında beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgileri paylaşıp ziyaretçilerin sorularını yanıtlıyor.

Cildimizi Besleyen Besinler (vitaminler, antioksidanlar ve yaşam kaynağı Su)

Cilt sağlığı, beslenmeden çevresel faktörlere kadar birçok konuyla yakından ilişkilidir. Hava kirliliği, katkı maddeleri, kozmetikler, hormonlar, hastalıklar, stres, sigara-alkol kullanımı cildin erken yaşlanmasına neden olur. Yıpranan cildin ilerleyen yaşlarda kurumaya başlaması ile de kırışıklıklarda büyük oranda artış görülür. Yaşlılık belirtilerini en aza indirgemek ve cilt hücrelerini beslemenin sırrı doğal ve dengeli beslenmekten geçer.

Cilt ve saç sağlığı için biotin bakımından zengin olan ürünleri öneren Kenar, A-C-E vitaminlerinin de yüksek derecede antioksidan içermesi, hücreleri temizleyip, işlemlerinin devam etmesine yardımcı olması ve hücrelerin gençleşmesini sağlaması sebebiyle cilt için önemli olduğunu belirtiyor. Cildin sıkılaşması, kırışıklıkların önlenmesi bakımından önemli olan C vitaminini almanın hayati önem taşıdığını belirten Kenar,  koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, semizotu, marul vb.) ve portakal, limon, çilek, kiraz, greyfurt tarzı C vitaminini yoğun içeren meyveleri tüketmeyi öneriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından gerekli bir vitamin olan E vitamini özellikle cildimiz için yaşlanmayı önleme, zararlı dış etkenlerden koruma gibi önemli özeliklere sahiptir. Zeytinyağı, soya fasulyesi yağı, buğday, pirinç, mısır, çavdar, yulaf, balık, ceviz, fındık, badem, marul, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana gibi besinlerden E vitamini almak mümkün. Cilt elastikiyetini, canlılığını, temizlenmesini sağlayan suyun ise hayat kaynağı olduğunu vurgulayan Kenar, gün içinde 2 lt. sıvı almayı öneriyor. 

İşte Seçil Kenar’dan Cildi Besleyen Örnek Bir Diyet Menüsü;

Sabah 

1 kase yoğurt + 10 adet yaban mersini+2 adet ceviz+ 3 adet kayısı+3 kaşık yulaf ezmesi karıştırılarak tüketilecek

 

Ara

1 adet elma

 

Öğle

1 kase sebze çorbası

120 gr et

Salata

1 dilim esmer ekmek

 

Ara

1 bardak az şekerli limonata

1 porsiyon meyve

10 adet badem

 

Akşam

1 tabak koyu yeşil yapraklı sebze yemeği ( ıspanak, semizotu v.b)

1 kase yoğurt

4-5 kaşık kepekli makarna

 

Gece

1 porsiyon meyve

1 bardak süt

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim