• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Cilt bakımı için pratik bilgiler

Cilt bakımı için pratik bilgiler
Sıcakların bastırdığı şu günlerde cildinizi sağlıklı tutmak için birkaç pratik yönteme başvurabilirsiniz. Uygulaması basit bu yöntemlerle cildiniz daha genç görünecek.

EN AZ ALTI SAAT UYUYUN
Cilt ve vücut sağlığınız için günde en az altı saat uyumalısınız. Yeterli miktarda uyumak, cilt sağlığınızı olumlu etkileyecektir.

ELMA İŞE YARAR
Cildinizin yağ dengesini düzenlemek için bir adet elmayı rendeleyip bir adet yumurta akıyla iyice karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize yedirerek sürün. 10 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Cildinizin daha sıkı olduğunu ilk denemede göreceksiniz.

SÜTLE GENÇLEŞİN

Süt; cildinizin genç ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olur. Sıcak duş sonrası gözenekleri açılan cildinize bakım yapmak için bir parça pamuğu süte batırıp yüz ve boyun bölgenize yedirerek sürün. Beş dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

SİYAH ÜZÜMÜ EZİN
İçeriğinde antioksidan maddeler bulunduran siyah üzüm; serbest radikallerle savaşarak cildinizin genç kalmasını sağlar. Siyah üzümü ezip püre haline getirerek maske olarak uygulayabilirsiniz. İçeriden destek için beslenme planınıza kalorisi düşük siyah üzümü dahil edebilirsiniz (kadin.tr.msn.com)

MUZ MASKESİ YAPIN
Kuru ciltler ekstra nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Haftada bir kez uygulayacağınız muz maskesi ile cildinizi nemlendirip pürüzsüz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bir adet muzu ezip püre haline getirin. İçine bir tatlı kaşığı bal ilave edip karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize uygulayıp 15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim