• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Cilt lekeleri tarih oluyor!

Cilt lekeleri tarih oluyor!
Ünlü Amerikan dermatoloji araştırma dergisi kadınların en büyük kâbuslarından biri olan gerek güneşe bağlı gerekse hamilelik sonrası oluşan ve Melasma adı verilen cilt lekelerini yok eden bir ...

Ünlü Amerikan dermatoloji araştırma dergisi kadınların en büyük kâbuslarından biri olan gerek güneşe bağlı gerekse hamilelik sonrası oluşan ve Melasma adı verilen cilt lekelerini yok eden bir araştırma yayınladı.

Ünlü Amerikan dermatoloji araştırma dergisi kadınların en büyük kâbuslarından biri olan gerek güneşe bağlı gerekse hamilelik sonrası oluşan ve Melasma adı verilen cilt lekelerini yok eden bir araştırma yayınladı.

Bu çok kapsamlı araştırmada yüz bölgesinde yaygın lekeleri olan kadınlarda doğal bir bileşik olan Niasinamid’in ciltte çok güçlü leke açıcı olduğu ve kadınlarda çok etkili sonuçlar verdiği belirtilmekte. Araştırmayı yapan bilim adamları niasinamide’in ciltte gençleştirici ve güçlü akne giderici etkileri olduğunu da belirtmekteler.


Özellikle sivilcelerden kurtulmak ve mükemmel bir yüze kavuşmak için yıllardır tercih edilen acnecinamide, niasinamide içermesinin yanı sıra cilde bakım yapan diğer etken maddelerle bireylerin rahatça yüzünü göstermelerini sağlamakta.

Aynı araştırmacılar cilt lekelerinden kurtulmak ya da görünürlüğünü azaltmak için niasinamide içeren jel krem kullanımının yanı sıra mutlaka güneşten koruma değeri yani SPF değeri en az 50 olan güneş kremlerini de hem yaz hem de kış dönemlerinde önermekteler.

Yaz kış güneş kremi kullanmadan cilt lekelerinin geçemeyeceğini belirten uzmanlar gerek cilt lekelerinden kurtulmada gerek cilt yaşlanmasını önlemede gerekse cilt kanserine karşı içinde likopen, resveretrol, vitamin B3 gibi anti-aging etkili doğal bileşikler içeren, yüksek koruma sağlayan güneş kremlerini yaz-kış kullanımını önermekteler.

Bu anlamda Vivatinell güneş sistemleri içerisinde yer alan Lycosolarin Face güneş kremi bütün boşlukları doldurmakta.

Hem yüksek koruma sağlarken hem de gençlik molekülü olarak bilinen resveretrol başta olmak üzere birçok cilt koruyucu doğal bileşik ile anti-aging etkisi oluşturmakta.

Kaynak: Dermatology Research and Practice 2011 Article ID: 379173

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5086 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim