• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Çin’deki hastanelerin temizlik sorunu

Çin’deki hastanelerin temizlik sorunu
1,3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’deki hastanelerin temizlik problemleri, yıllardır ülkede yaşayan yerli ve yabancıların gözlemlediği büyük bir sorun.

1,3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’deki hastanelerin temizlik problemleri, yıllardır ülkede yaşayan yerli ve yabancıların gözlemlediği büyük bir sorun.

Çin milli meclisinin devam eden yıllık olağan toplantısında da ülkedeki sağlık reformları konuşulan ve tartışılan en sıcak konulardan birini oluşturuyor. Halk, sosyal güvenlik ile ilaç ve hasta bakım ücretlerinin yüksek olmasından yakınıyor. Hükümet bu konulara son yıllarda eğildi ancak sorunların çözümü henüz istenilen seviyede değil. Ülkedeki doktor ve hastane sayısı yeterli olmadığından hastaneler tıklım tıklım. Uzman doktorlara bakılmak ise hem pahalı, hem de kalabalıktan dolayı çok zor. Sağlık giderlerinin yüksekliği, hükümet üzerindeki baskıyı arttırıyor.

Bunların yanı sıra başkent Pekin de dahil olmak üzere devlet hastanelerindeki temizlik koşullarının kötülüğü dikkat çekiyor. Öyle ki bazı en iyi devlet hastanelerinin bile tuvaletlerinde el yıkama sabunu, tuvalet kâğıdı olmazken, hastanenin koridorları ve duvarlarının pisliği de bu yıl tartışılan sağlık reformunda gündeme geldi.

Pekin’deki meclis toplantıları kapsamında bugün yapılan basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını cevaplayan sağlık yetkilileri, sağlık reformunu daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Cihan Haber Ajansı’nın Çin’deki devlet hastanelerinde gözlemlenen temizlik koşullarındaki problemlerin nasıl çözüleceği yönündeki sorusunu cevaplayan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (CPPCC)’nın 11. Milli Komitesi üyesi Zhao Ping, Çin’in son 10 ila 20 yıllık zaman dilimi içinde sağlık alanında çok büyük gelişmeler yaşadığına dikkat çekti.

Türkiye’ye gittiğini ve İstanbul’da bulunduğunu belirten Zhao, ülkesinin Türkiye’den daha büyük olduğunu, Türkiye’nin de Çin’de olduğu gibi fakir bölgelerin bulunduğunu ifade etti. Çin'in kuzey bölümünde fakir yerleşim yerlerinin olduğuna dikkat çeken Zhao, bundan dolayı Çin’de her hastanede mükemmel bir hizmet sunmalarının şimdilik mümkün olmadığını kaydetti. Ne olursa olsun mevcut durumu daha iyiye götürebilmek için var güçleriyle çalışmalara devam ettiklerini aktaran Zhao, hastanelerdeki temizlik problemlerini Çinli vatandaşların yanı sıra, yabancıların da çok net bir şekilde gözlemlediğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim