• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çocuklara iyotlu tuzla pişmiş yemekler yedirin

Çocuklara iyotlu tuzla pişmiş yemekler yedirin
Vücudumuzun tüm fonksiyonlarını etkileyen tiroit bezinin az hormon salgıladığı çocuklarda; dikkat dağınıklığı, büyüme geriliği ve uykuya ...

 


GEBELİKTEN ÖNCE MUTLAKA TİROİT TESTLERİNİZİ YAPTIRIN
Gebelikte tiroit problemi varsa, doğacak bebekte zeka geriliği ortaya çıkar mı?
Kesinlikle! Çünkü bebeğin beyin gelişimi için daha anne karnında tiroit hormonuna ihtiyacı var. İlk aylarda anneden bebeğe tiroit hormonu geçişi sağlanacağı için eğer annede tiroit hormonu eksikliği varsa bebeğin beyin gelişimi başından olumsuz etkilenir.

İLAÇ ZARAR VERMEZ
Eksiklik nasıl anlaşılır?
Her kadın, çocuk sahibi olmaya karar verip gebe kalmadan önce mutaka tiroit hormonlarına baktırmalıdır. Riskli olanlar, gebelik boyunca takip edilmelidir. Gebelikten önce bir eksiklik saptanırsa önce tedavi edilmeli, sonra gebe kalınmalıdır.
Gebelikte tiroit tedavisi nasıl yapılıyor? Anne adayı ilaç kullanabiliyor mu?
Gebelik döneminde hekimin ayarladığı dozlarda tiroit ilaçları kullanılabilir. Bu ilaçlar bebeğe zararlı değildir.

DOĞURGANLIK ORANI DÜŞÜYOR
Tiroit bezi problemleri kadınlarda kısırlık nedeni olabilir mi?
Hipotiroit hastası kadınlarda âdet düzensizlikleri, yumurtlama bozuklukları görülüyor. Buna bağlı olarak kısırlık demek doğru olmayabilir ancak doğurganlık oranı düşük olur veya düşükler yaşanabilir.

DİKKATİNİN EKSİLMESİ ÖNEMLİ BİR BELİRTİ
Anne ve babalar nelere dikkat etmeli?
Aileler; çocuğun dikkatinin azalması, uykuya eğiliminin olması, kabızlık çekmesi, büyümesinin geri kalması, dişlerinin değişmemesi gibi belirtileri çok önemsemeli.
Tiroit eksikliğine önlem olarak çocuklara iyotlu tuzla mı yemek pişirmek gerekiyor?
Evet, anneler çocuklarına yemek pişirirken mutlaka iyotlu tuz kullanmalı. Hatta tuzu koydukları kapların koyu renkli olması, sıcaktan ve nemden uzak durmasına da dikkat etmeliler. İyotlu tuzu, yemeğe; piştikten sonra yani ocaktan indirmeden önce eklemeliler.


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7763 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim