• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuklarda diyet yaşı 12'den 8'e düştü

Çocuklarda diyet yaşı 12'den 8'e düştü
Yağlı hazır gıdalar, çocukların çabuk yağlanmasında rol oynuyor. Anneler, "Tabağındaki her şeyi bitireceksin" diye çocuklarını zorladıkça, etrafta obezite riskiyle ...

Yağlı hazır gıdalar, çocukların çabuk yağlanmasında rol oynuyor. Anneler, "Tabağındaki her şeyi bitireceksin" diye çocuklarını zorladıkça, etrafta obezite riskiyle karşı karşıya kalan minikler dolaşıyor. Bırakın çocuğunuz acıktığında yesin!

Sağlıklı beslenmenin temellerinin çocuklukta atıldığına dikkat çeken Obezite ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, "Çocuklar genelde ergenlik çağında zayıflamaya çalışır ama yanlış beslenme yüzünden artık sekiz yaşındakiler de diyet yapıyor. Biz, çocukların diyet yapmasını istemiyoruz. Çünkü diyet, onların psikolojisini bozuyor. Annelerin doğru beslenmeyi öğretmesi gerekiyor" dedi. Dr. Ayça Kaya, çocuk beslenmesindeki yenilikleri anlattı...

YÜZYILIN GİZLİ TEHLİKESİ
Çocukluk çağı obezitesi, şu anda dünyadaki en büyük sağlık sorunlarından biri. Yeme alışkanlıklarının değişmesi, hareketlilik düzeyinin azalması, televizyon ve bilgisayarlar karşısında geçirilen sürelerin artmasıyla birlikte, çocuklar şişmanlamaya başladı.
Hazır gıdaların bu kadar yaygınlaşması, yağı ve şekeri yüksek yiyeceklerin ucuz ve kolay ulaşabilir olması yüzünden, çocukların yeme alışkanlıkları tümüyle değişti. Yüzyılın gizli tehlikesi olan obezite, çocuklarımızı esir almaya başladı. Sekiz yaşında bile diyet yapan çocuklar var!

HAREKET ETSİNLER
Kan yağı yükseklikleri, karaciğer yağlanması, özellikle erişkinlik diyabeti dediğimiz tip 2 diyabet ve insülin direnci gibi yetişkin hastalıklarına, kilolu çocuklarda sık rastlanır oldu... Şişmanlıkla mücadele için çocuk kilo almadan ona doğru beslenme alışkanlığını öğretmek şart. Çocukların, sekiz yaşından itibaren sağlıklı beslenmesi gerekiyor.
Eskiden "Çocuğun yediği kâr, giydiği haram" denirdi. Çocuğa yemek yedirmek için her türlü yol denenirdi. Hatta çocuk iyi beslensin diye "Tabağındakileri bitirmezsen arkandan ağlar" denirdi...


Ancak artık, çocuğun çok yiyerek değil, dengeli yiyerek ve aynı zamanda hareket ederek büyüdüğünü biliyoruz. Ailelere, çocuklarına yemek konusunda ısrar etmemesini tavsiye ediyoruz.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7506 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim