• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Çok çalışan memura çok maaş geliyor

Çok çalışan memura çok maaş geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, verimliliği esas alan bir sistemin çalışmasını yaptıklarını, 3 milyon memurdan daha fazla verim almanın yollarını aradıklarını belirterek,...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 46 yıllık 657 sayılı devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikle 3 milyon memurdan daha fazla verim almaya çalışacaklarını söyledi. Çelik, Bursa'da bir televizyon programında yaptığı açıklamada, 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Taslak halindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Çelik, değişikliğin ilk aşamasında rotasyonların olduğunu ifade ederek "Nitelikli memur hep İstanbul'da, Ankara'da ve Bursa'da mı olsun? Neden Edirne'de, Diyarbakır'da veya Erzurum'da olmasın? Bu ciddi bir sorundur. Mevcut yasa, bölgeler arası hizmet farklılıkları doğuruyor. Ayrıca bir diğer sorun da üst düzey bürokraside. Mesela ben bakan olarak, istediğim genel müdür veya müsteşarla çalışamayacak mıyım? Ama yerini değiştirdiğimiz bürokrat mahkemeye gidip eski görevine dönebiliyor" dedi.

AZ ÇALIŞANA AZ MAAŞ
Memurların performansına değinen Çelik, ikinci en önemli sorunun verimlilik' olduğunu vurguladı. 3 milyon memurdan daha fazla verim almak istediklerin vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi siz kamu çalışanısınız diyelim ve nasıl olsa devlete kapağı attık anlayışındasınız. 25 yılınız da garanti olduğu için suya sabuna hiç dokunmadan idare edelim düşüncesindesiniz. Dünyanın neresinde üretmeyen bir insanı çalıştırırlar? Ha devlette çalıştıralım diyorlar. Oysa biz devleti batırmak için değil var etmek için varız. Nasıl ki özel sektör verimliliği esas alıyorsa kamuda da verimliliği esas almalıyız. O halde biz verimliliği esas alan bir sistemin çalışmasını yapıyoruz. 3 milyon memurdan daha fazla verim almanın yollarını arayacağız. Hani çok maaş istiyoruz veya maaş az diyoruz ya. İşte öyle bir sistem getireceğiz ki çok üretene çok maaş, üretmeyene de düşük maaş alsın istiyoruz."

VERİMLİ KAMU ÇALIŞANLARINDAN OLUŞAN YAPI KURACAĞIZ
Mevcut sistemin bunu mümkün kılmadığına işaret eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Verimli kamu çalışanlarından oluşan bir yapı kuracağız. Verimli personelle verimsiz personel arasında bir fark getireceğiz. Soruyorum size. Bir personel, 8 saat boyunca nefes almadan çalışacak, bir diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz?.."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim