• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Çolak: "İlaç pazarı yüzde 5-8 arasında büyüyecek"

Çolak: "İlaç pazarı yüzde 5-8 arasında büyüyecek"
Teb Başkanı Çolak: ''Önümüzdeki süreçte ilaç pazarı yüzde 5-8 arasında büyüyecek'.'

ADANA (A.A) - Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, önümüzdeki süreçte ilaç pazarının yüzde 5-8 arasında büyüyeceğini söyledi.
TEB tarafından Adana HiltonSA'da dün başlayan ''Güneyde Eczacılık Buluşması'' etkinliğinin son gününde ''Eczacılıkta Yeni Yönelimler Paneli'' yapıldı.
Çolak, paneldeki sunumunda, dünyada ve Türkiye'de sağlık harcamalarının arttığına dikkati çekerek, bunun en temel nedeninin nüfusun artması ve giderek yaşlanması ile pahalı ilaçların piyasaya sürülmesi olduğunu kaydetti.
Eczacılık alanının vazgeçilmez hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Çolak, bunun için eczacıların doğru ilaç kullanımını sağlaması gerektiğini vurguladı.
Çolak ayrıca, önümüzdeki süreçte de ilaç pazarının yüzde 5-8 arasında büyüyeceğini söyledi.
İlaçta reklamın önünün açılmaması gerektiğinin altını çizen Çolak, internetten ilaç satışının da engellenmesi gerektiğini sözleri ekledi.

-''EĞİTİM ELDEN GİDİYOR''-

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar da, eczacılığın ürün odaklı olmaktan çıkıp hasta odaklı hale geleceğini belirtti.
Eczacıların imajlarının erozyona uğradığını anlatan Demirdamar, ''Önceden ilaç ile tedaviyi ve ilacı en iyi bilen sağlık profesyoneli kimliği ön plandayken, şimdi bunun yerine ticarethane sahibi kimliği öne çıktı'' dedi.
Eczacılık eğitiminde de eksiklik ve yanlışlıklar olduğunu savunan Demirdamar, ''Eczacılık eğitimi gerçek hayat ile ilişkisini kaybetmiş durumda. Eğitim, meslek uygulamasında kullanılmayan, gereksiz bilgilerle dolu. Eğitim cidden elden gidiyor'' diye konuştu.
AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da, eczacıların sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, yeşil kartlıların ilaca erişimini kolaylaştırmak için atılan adımlara eczacıların büyük destek verdiğini söyledi.
Kamu, üniversite, özel sektör işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Ünüvar, ilaçta Ar-Ge çalışmalarının artırılmasını istedi.
Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ahmet Ünlü de gelecekte tıbbın kişisel, tatmin edici, önleyici ve katılımcı olacağını söyledi.
Etkinlik panelistlerin katılımcıların sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim