• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Cumhurbaşkanına mektup yazdı, Bakanlıklar özel hastanelerin fark almaması için harekete geçti!

Cumhurbaşkanına mektup yazdı, Bakanlıklar özel hastanelerin fark almaması için harekete geçti!
Eşi kanser hastası olan Sait Sevgi'den 72 bin 800 TL ameliyat, 40 bin TL yoğun bakım parası istendi. Sevgi, Cumhurbaşkanına mektup yazdı, Sağlık ve Çalışma Bakanlıkları kanser cerrahisinde özel hastanelerin fark ücreti almaması için harekete geçti.

Kanser hastalarını umutlandıran haber Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan geldi. Habertürk'ten Lütfi Erdoğan'ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen Bakan Akdağ, “Özel hastanelerde kanser hastalarından alınan fark ücreti kalkacak” açıklamasını yaptı. 

Bakan Akdağ, konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile çalışma yürütecek. Halen özel hastanelerde yoğun bakım, kalp ve acil servis gibi birimlerde fark ücreti alınmıyor. Yapılan çalışma ile, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel hastanelerle yaptığı anlaşmaçerçevesinde “kanser cerrahisinde” de belirlenen işlemlerde fark ücreti alınmamasını sağlayacak.

"72 BİN LİRA AMELİYAT, 40 BİN LİRA DA YOĞUN BAKIM PARASI İSTENDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazan Sait Sevgi, 22 yıldır kanser hastası olan ve beyin sapında tümör tespit edilen eşi Remziye Sevgi’nin tedavi sürecini ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bize 72 bin 800 lira ameliyat parası çıkarıldı. Hadi onu bir şekilde öderiz dedik. Ama hasta 10 gün yoğum bakımda kalsa 40 bin lira da onun için istendi. Bunları SGK ödemiyor. Çok mağduriyetler yaşadık. Hastalığın manevi çöküntüsünün yanı sıra maddi yıkımını da hissettik, hâlâ da hissediyoruz. Ben tüm bunları mektup yazarak Cumhurbaşkanı’mıza gönderdim. Sağlık Bakanı da bir adım atılacağını açıkladı. Ümit ediyorum bundan sonra insanlar bizim gibi perişan olmasın.”

"ÖZEL HASTANELERE ÇOK PARA VERDİK"

Figen Ar da başka bir ameliyat için gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenmiş. Ameliyat için 10 bin lira ödeyen Ar sonrasını şöyle anlattı: “Bu 5 gün içindi. Sonrasında kolonoskopi, endoskopi ve ileri tetkikler istendi. 6 bin lira da onun için ödedik. Şimdi de 2 ayda bir 150 lira muayene ücreti ödüyorum. Bu bedellerden en azından bir miktarının devlet tarafından karşılanması bizi çok mutlu edecek. Kolon kanserine yakalandım. Hastalığın tedavisi için özel hastanelere çok para verdik. Bu paraları ödeyemeyecek o kadar çok hasta var ki. Çaresizlik içerisindeler. Borca girenleri, evini ve arabasını satıp tedavi olmaya çalışanları görüyoruz.”

"180 BİN LİRAYA EVİMİZİ SATTIK"

Kanser hastası Halil Özden’in eşi Asiye Özden ise hastalık süresince karşılaştıklarını “2008’de eşim kolon kanseri teşhisi aldı. Bir süre kamu hastanelerinde tedavi gördük ama özel kuruluşlara başvurmaya mecbur kaldık. Her defasında maddi anlamda çok sıkıntılar yaşadık. ‘Evimi, arabamı satayım eşim 2 ay daha fazla yaşasın’ dedim. Tedavi oldukça baktık ki borçlar birikmiş, maddi yük çok artmış. 180 bin liraya evimizi, 115 bin liraya da arabamızı sattık. Maddi durumu kötü insanlar da değildik ama yetişemedik. Bankadan kredi de çektik. Hastaneye girerken 50 bin lira gibi paketler önünüze sunuluyor. Kabul etmek zorundasınız" şeklinde anlattı.

Bu haber toplam 10271 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim