• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanının atamalarını yaptığı yeni rektörler ve hedefleri

Cumhurbaşkanının atamalarını yaptığı yeni rektörler ve hedefleri
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atamasını yaptığı 19 üniversitenin yeni rektörü bu hafta göreve başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal yönetim koltuğuna oturdu. İşte 4 yeni rektörün hedefleri:

Bilgi-teknoloji üreteceğiz

Prof. Dr. Mehmet Karaca- İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü: Yapacağımız çok şey var. Araştırma ve öğretim alt yapısıyla ilgili operasyonel düzeyde gereken ilerlemeleri verimli, sürdürülebilir ve mükemmeliyetçi bir sistem anlayışı çerçevesinde hızla gerçekleştirmek istiyorum. Öğrenci ve akademisyenlerin 24 saat bulunmaktan ve çalışmaktan mutluluk duyacağı bir ofis-ev-kampus ortamı oluşturacağım. Ama asıl ağırlığı akademik ilerlemeye vereceğim. Stratejik hedeflerim arasında tematik alanlarda mevcut mühendislik altyapımızı, uygun sosyal bilimlerle tamamlayarak bu alanda dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmek var. Bir devlet üniversitesi olan İTÜ, kamu ve iş dünyası dahil tüm alanlara yönelik bilgi ve teknolojiyi üreterek, bunları kullanan toplumsal aktörleri yetiştirecek. Bireyin ve toplumun ilerlemesinde temel bir rol oynayacak. Bu işlevleri kısa vadeli geçici sonuçlara yönelerek değil, ancak uzun vadeli toplumsal faydayı gözeterek yerine getireceğiz.

Şeffaf üniversite istiyorum

Prof. Dr. Süleyman Büyükberber- Gazi Üniversitesi Rektörü: Üzerime aldığım büyük sorumluluğun farkındayım. Akademisyen, klinik başkanı ve bir Gazi Tıp mezunu hekim olarak Gazi Tıp’ın ve Gazi Hastanesi’nin gidişatından rahatsız olduğum için rektör olmak istedim. Ancak daha sonraki dönemde tüm üniversitenin benzer şekilde yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu gördüm. Üniversite olarak kişilerle, kurumlarla ve dünya ile işbirliği içinde olmalıyız. Etkin, dil bilen, kendine güvenen, literatüre hakim, mesleki açıdan donanımlı beyinler yetiştirmeliyiz. Gazi’ye her bir fakülte, bölüm, hatta anabilim ve sanat dalı için kurallar ve kriterler getireceğim. Burayı kurumsallaşmış, saygın bir üniversiteye dönüştürmek istiyorum. Mali ve idari yönden şeffaf, adil ve herkesi kucaklayacak, evrensel anlamda üniversite kavramının içini dolduran bir üniversite istiyorum. Ortak bir akıl etrafında nasıl bir araya gelindiğini tüm ülkeye göstereceğiz. Biyomedikal Enstitüsü gibi yeni birimler oluşturmak istiyorum.

Yeni dönemde en önemli önceliklerimden biri de yabancı dil olacak. Üniversitemizde akademik personelden daha fazla idari personel var. Bu personelin yeniden yapılanmasını sağlayacağım. Tüm idari personelin görev tanımı yapılarak, görevi için yetersiz kalanlara gerekli eğitimler verilecek.

Üniversite - sanayi işbirliği

Prof. Dr. Süleyman Baykal - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü: Öncelikli hedefim huzurlu bir yönetimi sağlamak olacak. KTÜ’nün paydaşlarla beraber yarışan bir üniversite olmasını istiyorum. Karadeniz’e ve ülke genelindeki projelere partner olacağız. Üniversite ve sanayi işbirliğine çok önem vereceğim. Bunların dışında öğrenci ve akademisyen konusunda uluslararası işbirliklerine imza atacağım. Programlarımızda da öğrencilere yönelik değişiklikler olacak. En önemlisi sürekli öğrencilerle iletişim içinde kalacağım. Onların taleplerini dikkate alarak hareket edeceğim.

Öğrenci odaklı eğitim devri

Prof. Dr. Erkan İbiş-Ankara Üniversitesi Rektörü: Ankara Üniversitesi’nde okuyanların ortak noktası çağdaş, saygın, güçlü, demokrat, bilimde ve sanatta öncü olmalarıdır. Ben de bu doğrultuda hareket edeceğim. İlk hedefim öğrenci odaklı ve bilim öncüllü nitelikli eğitimi sağlamak olacak. Kaliteli ve yenilikçi, sosyal sorumluluğa sahip, sürekli iletişim içinde olan, etkin işbirlikleri ile kurum içi ve dışı dinamik bir yapıya sahip üniversite yaratmak olacak. Birliktelik bağlamında güçlü olan Ankara Üniversitelilik ruhunun ve aidiyetin oluşturulması da temel hedeflerimiz arasında sayılabilir.

Şebnem Arat

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2411 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim