• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Danimarkalı ilaç devi 25 milyon hedefiyle geliyor

Danimarkalı ilaç devi 25 milyon hedefiyle geliyor
Dünyanın en büyük 25 ilaç şirketinden biri olan Danimarka’lı Nycomed Türkiye pazarında.

Gastrointestinal sistem, ağrı kesiciler, enfeksiyon, solunum hastalıkları, osteoporoz ve doku yönetimi konularında uzmanlaşmış özgün portföyüyle global bir ilaç şirketi olan Nycomed, 25 milyon dolar başlangıç ciro hedefi ile Türkiye pazarına giriyor.

Dünyanın en büyük 25 ilaç şirketinden biri olan, Danimarka’lı Nycomed, 1874 yılında bundan 136 yıl önce Norveç’de kuruluşundan bu yana çok çeşitli sağlık sistemlerine dünyanın her yerinde destek veren ve dinamik bir şekilde büyüyen bir şirket olarak Avrupa’daki başarılı çalışmalarının devamında gelişmekte olan pazarlardan Türkiye’ye büyük bir yatırım ile girmeye hazırlanıyor.

Dünya genelinde ürünleri 100’den fazla ülkede bulunan, 12 bin kişiye istihdam sağlayan ve merkezi İsviçre Zürih’de bulunan firma, 2009 yılını 4,34 milyar Dolar toplam ciroya ulaştı.

Gastrointestinal sistem, ağrı kesiciler, enfeksiyon, solunum hastalıkları, osteoporoz ve doku yönetimi konularına ek olarak geniş yelpazedeki OTC ürünleri ile bulunduğu pazarlarda güçlü bir yeri olan Nycomed, Türkiye’ye Gastrointestinal sistemde “Pantpas” ve ağrı kesicilerde “Xefo” ilaçları ile giriyor.

Satış Pazarlamadan Sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Guido Oelkers “Nycomed olarak gelişmiş ülkelerden daha fazla büyüme göstererek önemi gittikçe artan gelişmekte olan pazarlara yatırım yapıyoruz. Bu bağlamda dinamik büyüme oranına sahip Türkiye pazarına giriş yapmak üzere önemli bir yatırım ile güçlü bir organizasyon kurduk. 2010’da Türkiye’de istikrarlı bir büyüme görmekteyiz. 2010 ve 2011’de Türkiye pazarı birim başına 2 hane büyüyecektir. Bu büyüme değer olarak yüzde 10 civarında olacaktır. Kişi başı tüketim oranının halen düşük olması nedeniyle Türkiye çok önemli bir pazar, çünkü birçok tedavide halen çok fazla şimdiye kadar ulaşılamayan ve tedavi edilememiş hasta var. Nycomed olarak inovasyona çok açık bir yapıdayız. Hızlı karar verebilme, esneklik, inovatif işbirliklerine açıklık, bürokratik olmayan bir yapıdan gelen kolay çalışma özelliği, ulaşılabilirlik, fikirlerin paylaşılabildiği, yeni projeler için hızlı işbirliği yapabilme özelliklerine sahibiz. Bu da bizim bulunduğumuz ülkelerde rahat hareket etmemizi sağlıyor” diye vurguladı. Türkiye’de 2014 yılı sonuna kadar ilk 20 firmadan biri olmayı hedeflediklerini belirten Oelkers, bütün yatırım fırsatlarını bu hedefi başarmaya yönelik kullanacaklarını söyledi.

Nycomed Türkiye Genel Müdürü Bedri Toker “Öncelikle Pantpas ve Xefo ile pazara gireceğiz. Orta vadede ise gastrointestinal sistem, solunum sistemi ve ağrı kesiciler alanlarında geniş bir portföy yaratmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarına ilk yıl için 25 milyon Dolar ciro hedefiyle giriyoruz. Şu an yaklaşık 130 kişi istihdam ediyoruz. Portföyümüz reçeteye tabi ürünlerin yanında direk tüketime açık ürünlerden oluşmaktadır. Türkiye’de de gerek kurumsal gerekse yerel boyutta lisans fırsatları ve marka edinme çalışmaları konusunda pazarı sürekli değerlendiriyoruz. Yerel pazarlar, yerel fırsatlar, yerel yaklaşımlar ve yerel girişimler Nycomed için Türkiye yatırımlarının temelini oluşturmaktadır” dedi.

Bedri Toker sözlerine şunları ekledi: “Nycomed, dünyada çok yaygın olmayan özel ve tedavisi zor hastalıklar için de yoğun çalışmalar ve araştırmalar yapan bir şirket. Dünyada çok sayıda insanın sahip olduğu ve çare bulmakta zorlandığı bu hastalıklar için de araştırmalar yapıyoruz. Bizim tüm faaliyetlerimizin merkezinde hastalara destek verme amacımız var. Çünkü misyonumuz hastalar ve sağlık sitemleri için anlam ifade eden ilaçlar pazara vermektir. Yine bu misyon ile çok yakın bir zamanda solunum ile ilgili çok önemli bir ilacımızın lansman bilgisini paylaşıyor olacağız.”

ABD’nin lider OTC firması

Roskilde (Danimarka), Constance, Willinghusen (Almanya) ve Mumbai (Hindistan) bölgelerinde 1.000’e yakın çalışanı ile Global ArGe organizasyonu yürüten Nycomed, erken klinik öncesi aşamalardan başarılı klinik araştırma sonuçlarına kadar olan tüm kayıtları sağlıyor.

Özellikli ilaçlar üzerine yoğunlaşan Nycomed, büyüme stratejisinin temel taşlarından birisi olarak lisans anlaşmaları ve ürün/firma satın almalarını görüyor. Markalı ilaçlarda farklılaşmış bir portföye sahip olan Nycomed, A.B.D’de lider OTC firması konumunda bulunuyor.

Patronlar Dünyası

Bu haber toplam 2207 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim