• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

"Danıştay haksızlığa son verdi. Fakat Bakanlık ısrarcı!"

"Danıştay haksızlığa son verdi. Fakat Bakanlık ısrarcı!"
Türk Sağlık-Sen: "Kamuda geçersiz sebeplerle görevden almaya Danıştay dur dedi. Fakat Sağlık Bakanlığı haksızlıkta ısrar ediyor."

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi tarafından açılan davada Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü olarak görev yapan Ali Gayretli'nin "Uzun süredir hastane müdürlüğü ve yöneticilik yapmaları, yeni gelişmelere ayak uyduramamaları ve hastanelerin mali gelirlerinin geri gitmesi." gibi sebeplerle görevden alınarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müdürlüğüne atanmasının iptali için açılan davada Trabzon İdare Mahkemesinin red kararı üzerine konu Danıştay'a taşındı.

Danıştay 5. Dairesi ise konu ile ilgili verdiği kararda memur atamalarında idareye tanına yetkinin mutlak ve sınırsız olmadığına dikkat çekti.

İdarenin aynı yerde uzun süre görev yapma, yenilenene mevzuata uyum sağlayamama ve 2010 yılında hastanenin mali durumunun kötüye gitmesi gibi sebeplerle ve Trabzon il sağlık değerlendirme raporuna istinaden hastane müdürünü görevden aldığının görevden alma işlemini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kararda söz konusu değerlendirme raporunda bizzat davacı hakkında olumsuz bir tespit yapılmadığı, hastaneni mali durumunun kötüye gitmesinde davacının hata veya kusurunun somut delillerle ortaya konmadığı belirtildi. Ayrıca aynı görevde uzun süre görev yapmış olmanın dava konusu olamayacağına dikkat çekildi.

Danıştay verdiği kararda kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilerek yapıldığı kanıtlanamayan işlemin ve Trabzon İdare Mahkemesinin verdiği kararın yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Görevinden alınan maddi ve manevi yönden ondört aydan beri mağdur edilen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Ali GAYRETLİ, Danıştay kararı ile göreve iade edilmesi gerekmekteydi. Fakat Danıştay kararı Sağlık Bakanlığına 10 Şubat 2012 tarihinde tebliğ edilmesine rağmen 30 günlük yasal sürenin sonuna kadar beklenmiş nihayetinde 14 Mart 2012 tarihli bakanlık kararıyla "hastane kapatılmıştır" gerekçesiyle görevine iade edilmemiş, eski görev yerindeki sürgün görevine devam ettirilmiştir. Yani hukuk açıkça yok sayılmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu yanlışından dönmeye davet ediyoruz. Bu yapılan haksızlığa son vermesini bekliyoruz." denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2935 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim