• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

‘Dayağa rağmen ameliyata girip hasta kurtardım’

‘Dayağa rağmen ameliyata girip hasta kurtardım’
Hekimlere şiddet tırmanıyor. İzmir’de, görev yaptığı özel hastanede kalbi duran hastayı iki kez hayata döndüren, üçüncüde başarılı olamayınca yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. İlkem Arkun, ...

Hekimlere şiddet tırmanıyor. İzmir’de, görev yaptığı özel hastanede kalbi duran hastayı iki kez hayata döndüren, üçüncüde başarılı olamayınca yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. İlkem Arkun, “2 hasta yakını sırtıma vurup, boynumu sıktı. O haldeyken bile, kalp krizi geçiren başka bir hastayı yaşama döndürdüm” dedi
 

Geçen hafta salı günü, Eskiizmir semtindeki özel bir hastanede meydana gelen olayda 6 yıllık hekim İlkem Arkun, yoğun bakımda tutulan 44 yaşındaki erkek hastaya müdahale etti. Kalbi iki kez duran hastayı yaşama döndüren Arkun, üçüncüsünde başarılı olamadı. Hasta tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirirken, acı haberi alan yakınları, başta Dr. Arkun olmak üzere çalışanlara saldırdı. Hasta yakınlarının çoğalıp camları kırması üzerine Çevik Kuvvet ekibi hastaneye çağrıldı. Yaşanan arbedede hasta yakınlarından bazıları Arkun’un boynunu sıktı, sırtına vurdu. Polislerin gelmesiyle arbede önlenirken, 10 gün rapor alan Dr. Arkun ve arkadaşları saldırganları ilerleyen günlerde teşhis edip şikayetçi oldu.

Çevik kuvvet kurtardı

Evinde dinlenmeye çekilen ve olayın psikolojisini bozduğunu dile getiren Dr. İlkem Arkun, yaşadıklarını anlattı: “Hastanın iki kez kalbi durdu, iki müdahaleyle tekrar yaşama döndürdük. Ancak çok geçmeden üçüncü kalp krizi gelince maalesef tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İlk iki müdahalenin ardından sevinçlerini bizle paylaşan hasta yakınları, üçüncüyle gelen ölüm sonrası birden değişti. İçlerinden iki tanesi, ben rapor yazarken gelip sırtıma vurdu, boynumu sıktı. Çevik Kuvvet gelince olaylar önlendi. Arbede sırasında yoğun bakımdaki bir hastanın daha kalp krizi geçirdiğini belirledik. Kargaşa devam ederken hemen ona müdahale ettik. O genç hasta yaşama döndü. Bazı şeyler de Allah’ın takdiri.”

‘Paran kadar sağlık’

İzmir Tabip Odası, son dönemlerde Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı: “Hekim olarak yaşadığımız şiddet olaylarının ortak noktası, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık alanındaki düzenlemelerinin ’Paran Kadar Sağlık’ uygulaması ile sonuçlanmasıdır. Bu hem vatandaşı hem de hekimi tüketen bir olguya dönüştü. Dileyen hasta, dilediği kuruma başvurabiliyor ancak bunu para ödeyerek yapıyor. Sonuçta ’Paran Kadar Sağlık’, hekime yönelik sözel ve fiziksel şiddet üreten bir canavara dönüşmüş durumda.”

‘Kim hastasının ölmesini ister?’

Dayak olayından sonra evinde dinlenmeye çekilen genç doktor, hasta yakınlarının kendisinden özür dilemeye geldiğini söyledi: “Hangi doktor hastasının ölmesini ister? Elimizden gelen her türlü müdahaleye rağmen ne yazık ki ölümler yaşanabiliyor. Hasta yakınlarının yaşadığı acıların aynısı doktorlar da yaşar. İlk kez böyle bir olay yaşadım. O anlık öfkeyle bunun olduğuna inanıyorum. Daha sonra hastaneye özür dilemek için gelmişler. Keşke böyle olmasaydı. Aileye de başsağlığı diliyorum.”

Ölen doktor için her salı eylem

Türk Tabipler Birliği (TTB), Dr. Ersin Arslan’ın ölümü sonrasında konuyu gündemde tutmak için her salı eylem yapacaklarını açıkladı. Benzer olayların tekrar yaşanmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, ”Ya hep birlikte kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak bir başka cinayete kadar süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için gerekenleri yapacağız. Konuyu gündemde tutabilmek amacıyla, meslektaşımızın bıçaklandığı salı günleri 12.45’de sağlık kuruluşlarında, anma ve topluca oturma gibi etkinlikler yapacağız. Yasal tedbirlerin alınması sürecinin uzaması halinde miting ve iş bırakma eylemleri gündeme gelecek” dendi.

BDP’ye siyah çelenk

Ankara’da, Sağlık-Sen üyeleri Van’da BDP Milletvekili Özdal Üçer’in Dr. Oğuz Eroğlu’na saldırmasını protesto ederek, BDP Genel Merkezi’ne siyah çelenk bıraktı. Sağlıkçılar, Üçer’in dokunmazlığının kaldırılmasını ve BDP’den ihraç edilmesini istedi.

Turaç TOP

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3785 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim