• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Değişen kamu yönetimi yapısında şube müdürlerinin bugünü ve yarını

Değişen kamu yönetimi yapısında şube müdürlerinin bugünü ve yarını
Kısa adı ŞUMDER olan Şube Müdürleri Derneği tarafından ‘Değişen Kamu Yönetimi Yapısında Şube Müdürlerinin bugünü ve Yarını’ konulu panel düzenlendi.

Erdoğan Özen Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin açılışında konuşan SGK Başkan Yardımcısı Ali Pekten, günümüzde ekonomik, siyasal, kültürel açıdan değişimlerin yaşandığına dikkati çekerek, değişim sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarının da vatandaş memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalışmaların başarıya ulaşmasındaki en önemli faktörün personel katkısı olduğuna vurgu yapan Pekten, kurumların başarısında en önemli faktörün tecrübeli ve nitelikli personel olduğunu belirtti.

Panele katılan Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz ise, kamu yönetiminde değişik hiyerarşide kadroların olduğunu belirterek, “Her kadronun kendine has özellikleri vardır” dedi. Kurumları bir gemiye benzeten Açıkgöz, “Geminin ileri gidebilmesi için herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır” diye konuştu. Açıkgöz, Şube Müdürleri Derneği’nin ve düzenlenen panelin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şube Müdürleri Derneği Başkanı İsmail Polat ise, değişimin çok hızlı olduğu bir dönemden geçildiğini ifade ederek, bu değişimden Kamu kurum ve kuruşlarının da etkilendiğini söyledi. Zamanın en önemli iki gücünün bilgi ve tecrübe olduğunu dile getiren Polat, şube müdürlerinin yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını ve aynı zamanda yönetici vasfına da sahip olduğunu belirtti. Polat, dernek olarak üzerinde duracakları en önemli konuların, şube müdürlerinin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, emeklilikte ise çalışırken yakaladıkları hayat standartlarını devam ettirmelerinin sağlanması olduğunu kaydetti. Şube müdürlerinin özlük hakları konusunda taslak bir çalışma hazırladıklarını ifade eden Polat, söz konusu çalışmayı ilgili yerlere ulaştıracaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından panele geçilirken, panelist olarak Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Ender Arslan, Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı Evren Dinçer ile SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan Hakkı Kalkan değerlendirmelerde bulundu.

Panele Sosyal Güvenlik Kurumu ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından üst düzey yöneticiler ve çok sayıda şube müdürü katıldı.

panel-resim-1.jpg

panel-resim-2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4678 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim