• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Denizli kanser tedavisinde dünyaya açılıyor

Denizli kanser tedavisinde dünyaya açılıyor
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ'nün kanser tedavisinde dünya çapında tanınan bir merkez haline geleceğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ'nün kanser tedavisinde dünya çapında tanınan bir merkez haline geleceğini söyledi.
Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımında sona gelinen Pamukkale Üniversitesi Fahri Gökşin Onkoloji Merkezi'nin yüksek teknolojik cihazlarla donatılacağını, hastanenin sadece Denizli'nin değil, Türkiye ve komşu ülkelerin kanser tedavisinde önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.

Üniversite olarak sağlık alanında dev yatırımlar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Ardıç, kanser teşhisiyle başvuran hastaların her türlü tetkik ve tedavisinin yapılacağı hastanenin bu ay sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Bin 109 metre kare alan üzerine 4 katlı olarak inşa edilen hastane binasının Türkiye'de önemli bir merkez haline geleceğini belirten Rektör Ardıç, ''Hastane Ege Bölgesi'nde tek, Türkiye'de ise ilk sıralarda yer alacak teknolojik cihazlarla donatılacak. Merkezde Kemoterapi Ünitesi, Onkoloji-Hematoloji poliklinikleri, Patoloji Laboratuvarı, Radyoterapi Ünitesi ve PET-BT Ünitesi yer alacak. Merkez, ülkenin ve bölgenin sayılı kanser tedavi ünitelerinden birisi olacak'' dedi.

-''HASTANIN YAŞAM KALİTESİNDE YÜKSELME SAĞLANACAK''-

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bahar Baltalarlı da radyoterapi planlamalarında ve tedavilerinde son teknoloji ürünü cihazları kullanarak hastanın yaşam kalitesinde yükselme sağlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Merkezimizde baş-boyun, prostat, gastrointestinal, meme, çocukluk çağı ve beyin tümörlü hastalarımız için uygun immobilizasyon sistemleri kullanılarak hastaya özel tedavi planları hazırlanacak ve özellikle IMRT ve IGRT uygulamalarında yine hastaya özel kalite kontrol testleri yapılacak. Hastalar ilişkili cerrahi branş doktorları, hemşireleri, patolog, radyoloji, nükleer tıp uzmanları, radyasyon onkolojisi ve medikal onkologların da bulunduğu konseylerde değerlendirilerek tedavileri bu uzman ekipler tarafından düzenlenecek.''

Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Arzu Yaren de onkoloji alanında Ege Bölgesi'nde büyük bir merkez haline gelecek hastanenin daha çok hastaya daha hijyenik hizmetler sunacağını söyledi.

-BEYİN CERRAHİSİNDE YÜKSEK TEKNOLOJİK SİSTEMLER-

Pamukkale Üniversitesine kurulacak Gamma Knife Ünitesi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Feridun Acar ise şunları kaydetti:
''Dünyada beyin cerrahisinin ulaştığı en yüksek teknolojik sistemler burada toplanacak. Bu sistemin Pamukkale Üniversitesi'ne kurulmasıyla sadece Denizli'de değil, tüm Türkiye ve çevre ülkelerden hasta akışı olacak. Komşu ülkelerin bir çoğunda bu sistem yok. Beyin tümörleri, beyin damar hastalıkları, fonksiyonel ameliyatlar, titreme, ağrı ve psikoterapi uygulamalar, bu sistemle tedavi edilebilecek. Aynı zamanda epilepsi hastalıklarında da bu sistem kullanılabilecek.'' 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2099 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim