• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Devlet, 20 bin engelli alacak

Devlet, 20 bin engelli alacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı"na katıldı. Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi. Burada bir konuşma yapan Şahin, insan odaklı bir politika üretmek için yola çıktıklarını ifade ederek, ''Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için. Yola çıktığımız gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik. Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun buradaki duruşu, vizyonu ve cesaretinin kendileri için güç kaynağı olduğunu belirten Şahin, ''Onun liderliğindeki AK Parti hükümeti her alanda olduğu gibi engellilerle ilgili alanda da büyük bir başarı hikayesi yazmıştır'' dedi.

1990'lı yıllarda Türkiye'ye gelen yabancıların, 'Ne kadar şanslısınız hiç engellinizi göremiyoruz' dediğini ifade eden Şahin, ''Böyle bir 90'lı yıllar geçirdik. Bu yıllarda dünya engellilerle ilgili bir çok sorunu masaya yatırmıştı ama biz hala onları yok sayıyorduk. Adı da yoktu, yasası da yoktu. AK Parti iktidarıyla 2005'te devrim niteliğinde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa çıkan engelliler yasası bu işin en önemli miladı olmuştur. O yasaya imza atan bir milletvekili olarak bugün bu alanın bakanı olarak ne kadar önemli bir başlangıç yaptığımızın ve sayın başbakanımızın o gün verdiği talimatın ne kadar önemli bir talimat olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

Sosyal politikalar ayırdıkları bütçenin 1.2 milyar TL'den, 12 milyar TL'ye çıktığını belirten Şahin, ''Toplamda büyüttüğümüz pastanın içerisinde engellilerimizin engelini kaldırmak için ayırdığımız bütçeyi de ülkemizin toplam büyümesinden en az 3 kat fazla olacak şekilde pozitif ayrımcılığa devam ettik'' dedi.

İstihdam sıkıntısına da değinen Bakan Şahin, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Memur ve işçi kardeşlerimizin 3 kat ve 4 kat istihdama kavuştuğu bir yıl olmuştur. Söylediğimiz 2 şey çok önemlidir; istihdam ve ulaşılabilirlik. İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah'ın izniyle bunu birlikte başaracağız.''

Bakan Şahin, konuşmasının ardından programa katılan engellilerle ve aileleriyle bir süre sohbet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3068 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim