• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Devlet hastaneleri yılda 15 bin yabancı hastayı tedavi edecek

Devlet hastaneleri yılda 15 bin yabancı hastayı tedavi edecek
Sağlıkta önemli atılımlar gerçekleştiren Türkiye, şimdi de gözünü yabancı hastalara dikti. Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde yabancı hastalara da hizmet vermek ...

Sağlıkta önemli atılımlar gerçekleştiren Türkiye, şimdi de gözünü yabancı hastalara dikti. Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde yabancı hastalara da hizmet vermek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, 2012'den itibaren yılda 15 bin hastaya bakacak olan devlet hastaneleri, yılda 300 milyon TL kazanç elde edecek.

Türkiye, dünyada 100 milyar dolara ulaşan sağlık turizminde rekabete girmeye hazır. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde altyapısını tamamlayan devlet hastaneleri, İngilizce internet sitesinden yabancı dil bilen personele kadar birçok alanda hazırlıklarını bitirdi. Yılda 15 bin yabancı hasta bakmayı hedefleyen hastaneler, gelen hastaya başta kalp ameliyatı, göz, diş, ortopedik ameliyatlar, kadın ve doğum hastalıkları, mikrocerrahi ve organ nakilleri olmak üzere birçok alanda hizmet verecek.

Hastalar Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden gelecek. İstanbul'da sağlık turizmi merkezlerinden biri olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Eyüp Gümüş, 2012 Ocak ayı itibarıyla yabancı hastaları almaya başlayacaklarını belirtiyor. "Hastalar havalimanından alınıp hastaneye getirilecek. Tedavi edilip geri gönderilecek." diyen Gümüş, şu bilgileri veriyor: "Devlet, hastanın kalacağı tam donanımlı yatak için 200 TL, uçak ambulansın saati için 18 bin TL, kalp-damar ameliyatı için 20 bin TL tahsil edecek." Hazırlıklarda sona yaklaştıklarını vurgulayan Gümüş, yılda 100 hastayı tedavi edebileceklerini belirtiyor. Gümüş, şu bilgileri veriyor: "Hastalar için odalar bile hazırlandı. Üroloji, kadın-doğum, KBB alanlarında robotik cerrahi yapacağız. Hotelcilik hizmetleri ile birlikte operasyonlar için 25 bin TL alacağız. Aynı ameliyatlar Avrupa ve Amerika'da 70 bin TL. Yabancı hastalar hem hekimlerimize hem de hastanemize artı gelir sağlayacak." İstanbul'da Siyami Ersek Kalp Hastanesi, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beyoğlu Göz Hastanesi de sağlık turizmine dahil olan kurumlar arasında.

Hedef, yılda 300 milyon TL gelir elde etmek

Uygulama ilk aşamada İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, Aydın ve Muğla'daki 20'ye yakın hastanede başlayacak. Antalya, Aydın ve Muğla'daki hastaneler tatile gelenlere hizmet edecek. Büyük illerdekiler daha özellikli operasyonlar için hizmet verecek. Sağlık turizminden hedeflenen ise yıllık 300 milyon TL. Türkiye kampüs hastanelere geçince bu sayının daha da artması planlanıyor. Ayrıca Türkiye'ye gelen turistler de gerek 112 gerekse 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni arayarak sağlık hizmetinden faydalanabilecek. Bu merkezlerde de yabancı dil bilen personel istihdam edilecek.

ÇAĞLAR AVCI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim