• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Devlet hastanelerinde aynı özen gösterilmiyor

Devlet hastanelerinde aynı özen gösterilmiyor
Nurten Saydan, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişikliği ''yararlı'' bulduklarını belirterek, ''Ancak, özel hastaneler için yönetmelik çıkaran Bakanlığımız, kendi devlet hastaneleri için ...

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişikliği ''yararlı'' bulduklarını belirterek, ''Ancak, özel hastaneler için yönetmelik çıkaran Bakanlığımız, kendi devlet hastaneleri için aynı titizliği gösterememektedir. Birçok devlet hastanesinde halen eczacı bulunmamaktadır'' dedi.

Saydan yaptığı açıklamada, söz konusu yönetmeliğin 23 Eylül Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, ilgili yönetmelik uyarınca yatan hastaların ilaçlarının karşılanması için eczanesi olmayan özel hastanelerin, bir yıl içerinde eczacı istihdam ederek eczane açacaklarını belirtti.

Yönetmeliği, eczacı istihdamı ve yatan hastaların ilaçlarının eczacı elinden güvenilir bir şekilde almaları yönünden yararlı bulduklarını ifaden eden Saydan, şunları kaydetti:

''Ancak, üzülerek görüyoruz ki özel hastaneler için yönetmelik çıkaran Bakanlığımız, kendi devlet hastaneleri için aynı titizliği gösterememektedir. Birçok devlet hastanesinde halen eczacı bulunmamaktadır. Bu yüzden hastalar, ilaçlarını eczacı gözetimi olmaksızın almaktadır. Bu da vatandaşımızın sağlığı için son derece tehlikeli bir durumdur.

Bu yüzden Sağlık Bakanlığımız bir an önce özel hastanelere gösterdiği hassasiyeti, devlet hastanelerine de göstermeli ve tüm devlet hastanelerinin eczanelerinde eczacı istihdam etmelidir. Ayrıca bu eczanelerde dikkat edilmesi gereken bir husus da sadece yatan hastaların kullanması gereken ilaçların bulundurulmasıdır.''

-''İLAÇLARDA EKONOMİK HASTANE AMBALAJI KULLANILMALI''-

Saydan, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta tasarrufa gidilmesi yönünde açıklamada bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Her fırsatta sağlıkta tasarrufa gidilmesi gerektiğinin altını çizen Sağlık Bakanlığımız, öncelikle hastanelerde yatan hastalar için firmalardan ekonomik hastane ambalajları talep etmeli ve bunları kullanmalıdır.

Eczanelerimizde satılan içinde 10 adet olan ampuller yerine kamu hastaneleri bunları hastane ambalajlarında alarak kullanmalıdır. Bu, ülkemiz ekonomisine ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bütçesinde büyük tasarruf sağlayacaktır. Ayrıca, Bakanlığımız yatan hasta eczanelerinde kullanılması gereken ilaçların bir listesini yayınlamalı, hastane eczanelerinde sadece bu ilaçların bulunmasını sağlayarak kaynak israfına neden olacak alım yapılmasının önü kesilmelidir.''

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2756 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim