• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Devlet hastanesine Faslı başhekim

Devlet hastanesine Faslı başhekim
AFYONKARAHİSAR’ın Sinanpaşa İlçesi’ndeki devlet hastanesinin başhekimliğini Fas asıllı 36 yaşındaki Abdüllatif Faslı yürütüyor. 1997’den bu yana Türkiye’de yaşayan Faslı, Erzurumlu bir kızla evlendiği için ...

AFYONKARAHİSAR’ın Sinanpaşa İlçesi’ndeki devlet hastanesinin başhekimliğini Fas asıllı 36 yaşındaki Abdüllatif Faslı yürütüyor. 1997’den bu yana Türkiye’de yaşayan Faslı, Erzurumlu bir kızla evlendiği için kendisini ’Dadaş’ olarak nitelendiriyor.

Sinanpaşa Devlet Hastanesi’ne 2012 başında gelen ve haziran ayında da başhekim olarak atanan Abdüllatif Faslı, 1997’de Türkiye’ye geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi’nde iç hastalıklar dalında uzmanlığını yapan Faslı, 2008’de Türk vatandaşlığına geçerek çifte vatandaşlık sahibi oldu. Abdüllatif Faslı, mecburi hizmetini tamamladıktan sonra Sinanpaşa’ya atandı.

5 ay kadar doktor olarak çalıştıktan sonra devlet hastanesi başhekimliğine atanan Faslı, "Burası 25 yataklı bir hastaneydi. Bina olarak iyiydi ama hizmet anlayışı yoktu. Ben gelmeden önce günde yaklaşık 60 hasta bakılıyordu, ben geldikten sonra Afyon’a gideceklerine buraya gelmeye başladılar. Günde yaklaşık 200 hasta bakılıyor" dedi.

’TÜRKİYE’Yİ SEÇTİM, PİŞMAN OLMADIM’
İnsanlarının sıcaklığı ve kültürel yakınlık nedeniyle Türkiye’yi tercih ettiğini aktaran Faslı, "Akrabalarım Avrupa’da yaşıyor. Avrupalıların nasıl davrandığını biliyorum, ama ben sıcak bir ortam istiyordum. Bilerek Türkiye’yi seçtim, pişman olmadım" dedi. Türkiye’de 500’den fazla Faslı öğrenci bulunduğunu aktaran Abdüllatif Faslı, "Beni ’muhtar’ olarak adlandırdılar. Beni tanımayan Faslı öğrenci yok, hep bana danışırlar" dedi.

’HANIMIM ERZURUMLU, BEN DE DADAŞIM’
Erzurumlu bir Türk kızıyla evlenen Faslı, "Hanımım Türk, Dadaş, Erzurumlu. Bana ’Nerelisin’ diyenlere, ’Dadaşım’ diyorum. 1 çocuk babasıyım. Geldiğimde biraz sıkıntı yaşadık, rengimden dolayı. ’Bu yabancı, Arap’ diyen de vardı. Fas deyince ’Fas neresi’ diye soruyorlardı. Türkiye artık dünyaya açılıyor. Türkiye’deki insanlar da kendilerini geliştirmişler" diye konuştu.

DOKTOR GİTTİĞİ YERİ YEŞERTMELİ
Abdüllatif Faslı, "Ben Türkiye’ye gelirken herkes ’Türkiye’de ne işin var. Tekrar dil öğreneceksin. Fransızcan var, İngilizcen var, Avrupa’ya git’ diyordu. Fas ile Türkiye’nin kültürü birbirine çok yakın. Benim hedefim memlekete dönmek. Buradan kazandığım tecrübeyle memleketime katkıda bulunmak istiyorum. Nereye giderseniz gidin doktorlar yağmur gibi olmalı, gittiği yeri yeşertmeli" dedi.

Hürriyet

Bu haber toplam 2750 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim