• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Devlet Memurlarının İstirahat Raporu

Devlet Memurlarının İstirahat Raporu
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmet sunucuları için "Devlet Memurlarının İstirahat Raporu" hakında duyuru yayınlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmet sunucuları için "Devlet Memurlarının İstirahat Raporu" hakında duyuru yayınlandı.

 

KURUMUMUZ İLE SÖZLEŞMELİ/PROTOKOLLÜ SAĞLIK HİZMET
SUNUCULARININ DİKKATİNE


         Genel Müdürlüğümüze intikal eden bildirimlerden sağlık hizmet sunucularınca kendilerine müracaat eden kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar için geçici işgöremezlik belgesi düzenlenerek Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Sosyal Güvenlik Merkezlerine gönderildiği anlaşılmıştır.

         Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 16 ncı maddesi hükmü gereği anılan Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendine tabi sigortalıların sağlık hizmet sunucularına müracaatlarında bu kişilerin istirahatına gerek duyulması halinde, istirahatlı kaldıkları döneme ilişkin olarak geçici işgöremezlik ödeneği ödenmekte olup Kurumumuzca kısa vadeli sigorta kollarından ödenecek olan geçici işgöremezlik ödeneği için “geçici işgöremezlik belgesi” düzenlenmesi ve bir nüshasının ilgili Kurum birimine gönderilmesi gerekmektedir.

         Aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için ise geçici işgöremezlik ödeneği ödenmesi söz konusu olmayıp gerek 5510 sayılı Kanunda gerekse ikincil mevzuat düzenlemelerimizde sözü edilen kişilerin istirahatli bırakılmaları halinde ne tür bir belge düzenlenmesi gerektiği hususuna yer verilmemiştir.

          Ayrıca 6111 sayılı Kanunun 107 nci madesi ile 657 sayılı Kanunun 105 inci maddesinde yer alan “Hastalık ve refakat izni” ne ilişkin değişiklikler yapılmış olup “Hastalık raporlarının hangi hallerde, hangi hekimler veya sağlık kurulları tarafından verileceği ve süreleri ile bu konuya ilişkin diğer hususlar, Sağlık, Maliye ve Dışişleri Bakanlıkları ile Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşleri alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirleneceği” hüküm altına alınmış ve söz konusu hükümler 25.02.2011 tarihinden itibaren geçerlidir.

         Bu itibarla, Kurum mevzuatı gereği 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için “geçici işgöremezlik belgesi” düzenlenmeyecek ve istirahat raporları Kurumumuza gönderilmeyecektir.
        
       İlgililerin istirahat raporlarına ait düzenlenmesi gereken belgelere ilişkin olarak Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığından bilgi alınması gerekmektedir.

         Bilgilerinizi rica ederim.

Bu haber toplam 9338 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim