• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Dijital hastane başvuru duyurusu

Dijital hastane başvuru duyurusu
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Dijital hastane başvuru duyurusu yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Dijital hastane başvuru duyurusu yayımlandı;

 

DİJİTAL HASTANE BASVURU DUYURUSU


HIMSS, sağlık sektöründe üyelik organizasyonu, özellikle sektörde yapılması gereken iyileştirmeler üzerinde çalışan sağlık hizmetleri bilişim teknolojisi ve yönetim sistemlerinin en uygun ve yerinde kullanımı için küresel liderliği sağlamak üzerine odaklanan bir kuruluştur.

HIMSS, kendine başvuruda bulunan hastaneleri dijital süreçlerini değerlendirmek ve ne kadar dijitalleştiklerini tespit etmek için dünyaca kabul edilen akreditasyon ve standart sistemleri ile değerlendirmekte (1 ile 7 arası), dijital sürecini altıncı ve yedinci seviyeye kadar tamamlamış olan hastaneleri ise derecelendirilmektedir.

Bu yıl 13-15 Mayıs tarihleri arasında İrlanda Dublin’de gerçekleşen Uluslararası E-Sağlık Haftasında Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi HIMSS Seviye 6 ile derecelendirilmiş ve bu dereceyi bugüne kadar almış tek Türk devlet hastanesi olmuştur.

Sağlık hizmetlerinde bilgi ve yönetim sistemleri alanında global geçerliğe ve saygınlığa sahip HIMSS tarafından derecelendirilmek, hastanelere hem sürekli gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çağı yakalama olanağı vermekte hem de uluslararası bir saygınlık ve açılım kazandırmaktadır.

Bu kapsamda Bakanlığımızın 2013-2017 Stratejik Planında “Bakanlığa ve bağlı kuruluşlarına bağlı tesislerde “dijital hastane” kavramını oluşturmak ve yaygınlaştırmak” amacı yer almaktadır. Devlet hastanelerimizden Sağlık Net’e veri gönderim oranı yüzde % 90 ve üzeri olan, online protokole veri gönderim oranı % 90 ve üzeri olan ve MHRS gerçekleşmiş randevu oranı % 70 ve üzeri olan hastaneler başvuru yapabilir. Bu kriterler neticesinde 20 hastanemiz seçilerek HIMSS stage 6 ve 7 dijital hastane süreçlerine dâhil edileceklerdir.2014 yılı başında İstanbul’da yapılacak olan “HIMSS TÜRKİYE-2014” ödül töreninde HIMSS stage 6 ve stage 7 kriterlerini tamamlayanlar derecelendirilerek kamuya duyurulacaktır. Hastanelerin müracaatlarını http://sbu.saglik.gov.tr/dhbasvuruformu/ linki üzerinden başvuru formu doldurarak 01.07.2013 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Müracaat edebilecekler: Başhekim, Hastane Yöneticisi.

HIMSS için detaylı bilgi almak için: http://www.himss.eu/

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5214 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim