• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Diş ağrısı deyip geçmeyin

Diş ağrısı deyip geçmeyin
Ağrı bölgesine çeşitli madde ve ilaç kullanılması başka rahatsızlıklara neden olabilir.

Diş hekimleri ani gelen diş ağrısı sırasında ağrı bölgesine çeşitli madde ve ilaçların uygulanmasının ağrıyı tetikleyeceğine ve başka rahatsızlıklara neden olacağına dikkat çekiyor.
Ani gelen iş ağrısı nedeniyle birçok insan ne yapacağını şaşırırken, kulaktan dolma bilgilerle ağrıyan bölgeye yapılan müdahaleler daha ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
Diş hekimi Erhan Sarı, halk arasında ağrıyan diş yüzeyine çeşitli maddelerin sürülmesi, dış etken maddelerle basınç uygulanması gibi çeşitli yöntemlere başvurduğunu bunun ağrıyı daha da tetikleyip farklı sorunlara nerden olduğunu söyledi.

DİŞ İPİ KULLANIN...

Diş ağrısı sırasında ağrıyan diş üzerinde ve dişlerin arasında bulunan gıda birikintileri, diş fırçası ve diş ipi kullanılarak temizlenmesi gerektiğini belirten Sarı, yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu su ile ağzın iyice çalkalanması gerektiğini belirtti.
'Kesinlikle ağrıyan diş üzerine herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır' diyen Sarı, 'Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir' dedi.

Düzenli fırçalanmalı

Diş hekimi Erhan Sarı, ağız ve dış sağlığı için düzenli olarak dişlerin fırçalanması, bakımın yapılması ve belirli periyotlarda diş hekimine başvurulmasının önleyici tedbirler olduğunu söyledi.

Olay

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim