• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Diş ağrısı ihmale gelmez

Diş ağrısı ihmale gelmez
Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Deniz Pandar, diş ağrılarının genellikle basit ağrılar olarak görülüp, ihmal edildiğini belirterek, bu ağrıların ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Dt. Deniz Pandar, diş sağlığınının önemine değindi. Pandar, "Diş ağrısı çeken bir hastamız dayanılmaz hale gelinceye kadar da diş hekimine gitme gereği duymaz. Bu da çok yanlış bir düşüncedir. Diş ağrısı aynı zamanda bilinçsiz ağrı kesici kullanımının ve çeşitli yöntemlerin en sık görüldüğü ağrı çeşitlerinden biridir. Ağrıyan diş üzerine ağrı kesici konması, alkollü pamuk uygulaması gibi davranışlar içine girilmesi yanlıştır. Diş ağrısı kendi kendine geçme özelliği göstermez ve tedavi gerektirir." ifadelerini kullandı.

Diş ağrıları nedenleri arasında en sık görülen rahatsızlıkların başında diş çürüklerinin geldiğini kaydeden Dr. Pandar, "Ağız içine yerleşen bakteriler şekerli ve unlu yiyecek kalıntıları ile asit oluşturur ve bu da dişin koruyucu tabakasını zayıflatarak çürüklere neden olur. Diş ağrıları genellikle zonklama şeklinde ve oldukça rahatsız edici olarak duyulur. Ağrı gittikçe şiddetlenir ve bazen dayanılmaz bir hal alır. Özellikle abse gibi iltihabi bir durum varsa dışarıdan farkedilecek kadar şişliklere neden olabilir. Sıcak, soğuk hassasiyeti ve dişe bastırınca hassasiyet artar. Dişlerde minik kırılmalar görülebilir. Diş ağrısı başladığında vakit kaybetmeden bir diş hekimine gidilmesi gerekir. Aksi takdirde diş ağrısı nedenlerinden de anlaşılacağı gibi, ağrı kendi kendine geçme özelliği genellikle göstermez ve tedavi gerektirir" dedi.

Sağlıklı beslenilmesi için mutlaka ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Pandar, "Erken tedavi uygulanan bir dişin kurtarılması kolay olur. Fakat geç kalınmış bir dişin kurtarılması çok zor durdur. Bu bakımdan dişlerimize gereken önemi göstermeliyiz. Günde en az iki defa dişlerimizi fırçalamalıyız." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim