• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Diş dostu müthiş gıda... Çörek otu yağı

Diş dostu müthiş gıda... Çörek otu yağı
Uzmanlardandan diş tedavisi ve ağzı sağlığı için önemli tavsiyeler... Çörek otunun üç ayrı cinsi bulunuyor. Bunlardan Türkiye'de yetişen,..

Almanya'nın başkenti Berlin'de diş hekimliği kliniği bulunan, yaptığı çalışmalarla Belçika ve Kırgızistan'daki üniversitelerden fahri doktorluk unvanları alan Dr. İsmail Özkanlı, 'çörek otu yağı'ndan elde ettiği ve patentini aldığı ürünlerle başta dişte kemik erimesi ve dökülme olmak üzere, tedavisi zor birçok soruna çözüm ürettiğini savundu.

Dr. İsmail Özkanlı, tatile geldiği Mersin'in Erdemli ilçesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzmanlığının implant cerrahi üzerine olduğunu, 2004'den bu yana da araştırmalarını ''her derde deva olan'' çörek otu yağı üzerine yoğunlaştırdığını söyledi.

Dişte kemik erimesi ve dişlerin dökülmesinin Almanya'da her iki kişiden birinde görüldüğünü ifade eden Özkanlı, şöyle devam etti:

''Türkiye'de de benzeri bir durum olduğunu tahmin ediyorum. Bu sorunların çözümü için çalışma yaparken çörek otu yağı dikkatimi çekti. Tıpta değişik hastalıklar üzerine çörek otu yağıyla ilgili çok sayıda araştırma var. Ancak, ağız ve diş sağlığı üzerine araştırma yok. Almanya ve Türkiye'den temin ettiğim çörek otu yağı ile diş sorunlarına şifa bulmaya çalıştım. Bu alandaki uzmanlardan da yardım aldım. Yaklaşık 1,5 yıl süren araştırmalar sonucu elde ettiğimiz ürünlerle tedavide büyük başarı sağlandı.''

Özkanlı, çörek otu yağının, başta dişte kemik erimesi ve dökülme olmak üzere tedavisi zor birçok soruna, ağızda yara ve dudakta uçuklara şifa verdiğini belirlediklerini ve ürünlerini geliştirdiklerini belirterek, ''elde ettiğim başarılar nedeniyle Belçika'daki World Information Distributed University ve Kırgızistan Bişkek Üniversitesi tarafından fahri doktorluk unvanı verildi. Araştırmalarımı da kitap haline getirerek tıp dünyasına sundum'' dedi.

Özkanlı, Mısır ve Almanya'da çörek otu yağını kapsül olarak üreterek, satışa sunduklarını ifade ederek, ''Çörek otunun üç ayrı cinsi bulunuyor. Bunlardan Türkiye'de yetişen 'Nigella Damassina'nın bağırsak rahatsızlıklarına, Mısır'da ve Afrika ülkelerinde yetişen 'Nigelazativa' türlerinin de bakterilere, mantarlara ve virüslere karşı etkili olduğu biliniyor. Ürünlerimizi yakın zamanda Türkiye'de de piyasaya süreceğiz'' diye konuştu. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5065 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim