• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Diş Hekimlerinden Açıklama

Diş Hekimlerinden Açıklama
Dişhekimleri, emeklerine saygı ve haklarının korunmasını istiyor!

2010 yılında uygulanacak Asgari Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesinin, 2007 yılı tarifesinin de altına düşülerek (ortalama %50’ye varan oranlarda) onaylanması üzerine, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda başkanları 18.05.2010 tarihinde Ankara`da olağanüstü toplanarak değerlendirme yaptı.



TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ VE DİŞHEKİMLERİ ODALARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Dişhekimleri, emeklerine saygı ve haklarının korunmasını istiyor!

Sağlık Bakanlığı, son dönemlerde yaptığı uygulamalarla dişhekimlerinin tüm taleplerini görmezden geliyor. Her karar, yeni sorunları beraberinde getiriyor.

Bunun son örneği, Bakanlığın, 2010 yılı dişhekimliği hizmetleri Asgari Ücret Tarifesindeki hiç bir bilimsel kriterle bağdaşmayacak düzenlemesidir. Bakanlık hiçbir gerekçe göstermeden yepyeni bir tarife düzenleyerek dişhekimliği emeğine verdiği değeri göstermiştir. Bakanlığın sahip olduğu bu yetki, bu takdir hakkı sınırsız değildir. Yapılanlar halkın uygun koşullarla hizmete ulaşmasını sağlanmak için değil, kimi sermaye çevrelerinin haksız rekabet oluşturması içindir. Kamu hastane Birlikleri kanun tasarısı, tam gün kanunu, taşeronlaştırma gibi sağlıkta insan emeğini yıkıma uğratan uygulamaların mesleğimize dönük bir adımı da, asgari ücret tarifemizin yarı yarıya düşürülmesi girişimi olmuştur.

Hükümet bilmektedir ki, devlet bünyesi içinde bile bir dolgunun, bir protezin bu rakama gerekli kalite ve emek sarfedilerek üretilmesine olanak yoktur. Bunu bildiği için kamudaki meslektaşlarımızı tüm yasal haklarını tek bir sözleşmeye indirgemiş, performans uygulamaları ile uygunsuz çalışma koşullarını dayatmıştır. Bu durumda bile; yere, malzemeye, aletlere personele harcanan giderlerin getirdiği maliyet, vergisiz halde bile uygulamamız beklenen ücretin çok üzerindedir.

Ne oldu da senelerdir bizzat kendi bakanlığı döneminde onaylanan tarifede böyle akıl almaz bir değişikliğe gidildi. Bu kısa bir süre önce Sağlık Bakanı tarafından dile getirilen meslek birliğini yok etme, onu mesleği temsil edemez hale getirme girişimidir.

Bizler insanımızın iyi hizmet alması için dişhekimliği mesleğinin sağlıklı ve bilimsel bir şekilde devamı için ve dişhekimlerinin geleceği için bu uygulamaya karşı çıkıyoruz. Hiçbir çıkar çevresi hayal kurmasın, bizler muayenehanelerimizi sonuna kadar koruyacağız.

Oda başkanları ve TDB yöneticileri olarak demokrasinin vazgeçilmez yapılarından biri olan meslek birliğimize yapılan bu saldırıları bu saygısızlıkları kınıyor ve mesleği temsil yetkisine sahip Birliğimiz ve odalarımızın önerilerinin sağlık politikalarının oluşturulması ve uygulamaları için en doğru yöntem ve adres olduğunu birkez daha vurguluyoruz.

TDB, odalar ve meslektaşlarımız hukuk devletine olan inancıyla Sağlık Bakanlığının tüm tehditlerine, hukuk dışı uygulamalarına karşı yargıdaki ve kamuoyundaki mücadelesine devam edecektir.

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ          DİŞHEKİMLERİ ODALARI
 

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim