• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Dis hekimlerinin tercihi köprü yerine implant

Dis hekimlerinin tercihi köprü yerine implant
Ağzında eksik dişi olanlar eskiden köprü yaptırarak sorunlarını çözerdi... İmplant tedavisi çıktıktan sonra köprü protezinin tahtı sallandı. Diş hekimleri, "Köprü mü yoksa implant mı?" sorusuna "İkisinin de yeri ayrı ama implant iyidir" yanıtını verdi

Ağzında eksik dişi olanlar eskiden köprü yaptırarak sorunlarını çözerdi... İmplant tedavisi çıktıktan sonra köprü protezinin tahtı sallandı. Diş hekimleri, "Köprü mü yoksa implant mı?" sorusuna "İkisinin de yeri ayrı ama implant iyidir" yanıtını verdi

Eksik dişlerin yerine 'çivi' gibi takılan implantlar, klasik köprülerin pabucunu dama attı... Aralarında Prof. Dr. Türker Sandallı'nın da bulunduğu pek çok uzman diş hekimi, "Köprüyle implantın yeri farklı" dese de; kendileri için her zaman implantı tercih edeceklerini söylediler. İşte, uzmanların tercihleri...

PROF. DR. TÜRKER SANDALLI
Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı
HASTANIN DURUMUNA GÖRE TEDAVİSİ DEĞİŞİR
Bence önce çok iyi teşhis koyup sonra iyi bir tedavi planlaması gerekir. Hastalarımda, yerine göre implant, yerine göre köprüyü tercih ediyorum. Eğer çekim yapılan tarafta, ön ve arkada hastanın sağlıklı dişleri varsa tabii ki implant tercih edilir.
Ön ve arkada sağlıksız dişler ve renk değişikliği varsa köprüyü tercih ediyoruz. Arka taraftaki azı dişlerinden birkaç tanesi çekilmiş ve en arka bölgede köprü ayağı olarak kullanılacak diş kalmamışsa tedavi tercihim implanttan yana oluyor.
Bu konuda çok büyük bir tehlike olduğunu da belirmek isterim... Artık bütün dünyada diş hekimleri, kanal tedavisi ile kurtarılabilecek dişleri çekip implant yapmaya başladı. Biz fakülte olarak buna karşıyız. Kurtarılabilecek dişlere implant yapılmamalı!
Şu anda benim ağzımda ne köprü var, ne de implant ama yaptıracak olsaydım; ön ve arka dişlerim de sağlam olsaydı kestirmeden implant yaptırırdım.

DT. MERT KÖKDEMİR
Caddebostan Diş Kliniği
ÇÜRÜK VARSA KÖPRÜ DAHA ETKİLİ OLUYOR
İmplant ve köprü için aynı elverişli şartlar varsa, implantı tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak bazı durumlarda, eksik dişin olduğu bölgeye komşu dişlerde (köprü ayağı olarak kullanılacak dişlerde) büyük çürükler olabilir. Böyle bir durum varsa implant cerrahisi yerine köprüyü tercih etmek hasta için daha konforlu bir çözümdür.


Benim ağzımda herhangi bir köprü veya implant protezi yok. Henüz çürük dişim bile yok. Herhangi bir dişimi, herhangi bir sebepten dolayı kaybetmiş olsaydım kesinlikle implantı tercih ederdim...

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16260 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim