• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Diyet tuzaklarından uzak kalmak için 10 tüyo

Diyet tuzaklarından uzak kalmak için 10 tüyo
Diyete başlamak kolay ama sağlıklı bir şekilde sürdürmek o kadar da kolay değil! Diyetisyen Banu Kazanç, sonuç alınmayan 'yap-boz' diyetleri, nasıl başarılı bir ...

Diyete başlamak kolay ama sağlıklı bir şekilde sürdürmek o kadar da kolay değil! Diyetisyen Banu Kazanç, sonuç alınmayan 'yap-boz' diyetleri, nasıl başarılı bir programa dönüştürebileceğiniz hakkında önemli ipuçları verdi

1 MOLA VERİLEBİLİR
Günlük aktiviteler gereği diyete tam uyamadığınız noktada esnek olun! Diyetiniz, özel durumlar için alternatif içermelidir. Her şey yolunda giderken çıkacağınız kısa bir tatil stres yaşamanıza ve kontrol hissinizi kaybetmenize neden olur. O zaman diyetinize bir süre mola vermeniz gerekebilir. Mola vermek, kişiyi suçluluk duygusundan kurtaracağı gibi bu sürenin sonunda kişi motivasyonu daha çabuk sağlanabilir.

2 KENDİNİZE GÜVENİN
Tartıya çıktıkları zaman istedikleri kilo kaybını göremeyenler; "Her şeyi yapıyorum ama kilo veremiyorum!" düşüncesi ile diyete son verir. Bu konuda kendinize güvenin. Sürekli "Gerçekten kilo verebilecek miyim?" sorusuna odaklanıp diyetinizi strese sokmayın. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmayı öğrenmek için bir programa başladığınızı düşünün.

3 SUÇLULUK DUYMAYIN
Diyette ara sıra ipin ucu kaçar. Bir sonraki gün veya öğünde durumu toparlamak mümkünken "Battı balık yan gider" diye kaçamakları abartmayın. Diyetinizi 'başka bir bahara' ertelemeyin. Hedefleriniz şaşsa da porsiyonları abartıp ve o günü sınırsız kaçamaklarla geçirmeyin. "Bugün çok yedim, bu yüzden yemeğe devam edeyim, yarın tekrar başlarım" demeyin. Diğer öğünlerde, durumu dengelemeye özen gösterin. Suçluluk duymayın, devam etmek için kendinizi motive edin.

4 TABAĞI DOLDURMAYIN

"Hayır, bu kadar yeterli. Daha fazla istemem" demesini bilmeyenler, yemezse karşısındakine ayıp olacağını, kişileri kıracağını düşünenler, "Ziyan olmasın, tabağımda kalmasın, çöpe dökülmesin" diyenler, hedeflerine ulaşamaz ve diyetlerini sürdüremez! Yemeğinizin miktarına önce gözleriniz karar verir. Bu yüzden tabağınızı çok doldurma eğiliminde olmayın. Doymazsanız, bir kez daha alırsınız...

5 GERGİNLİĞE YER YOK!
Sürekli diyet yaptığınızı tekrarlarsanız açlık duymadığınız halde sürekli yeme ihtiyacında olursunuz. Her gün tartı üstüne çıkıp yaşamlarını "Kilo verdim mi?" gerginliğini ile sürdürenler, sürekli ne yiyeceğini düşünüp yeme saatlerini iple çekenler; vücutlarında salgıladıkları kortizol hormonu seviyelerinin artmasına neden olurlar. Yeme isteği tetiklenince de kilo veremez ve diyetlerini bırakırlar.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4981 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim