• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Diyette Yoksunluk sendromu

Diyette Yoksunluk sendromu
Diyet yaparken "Ya hep, ya hiç" tarzı düşüncelerin insanları öfkeye ittiğine dikkat çeken Banu Kazanç, "Bir dilim pasta da yiyebilirsiniz ama üzerine 20 dakika yürümeniz gerekir" diyor

 

KARBONHİDRAT ÖĞLEN SERBEST
Pizza, pilav, pasta, börek, kek gibi kalorisi yüksek olan basit karbonhidratları yaşantınızdan çıkarmadan dengeli olarak yiyebilirsiniz.
Karbonhidratlı besinleri, haftada iki gün öğlen öğününde tüketebilirsiniz. Sütlü tatlıları yemenin ideal saati ise 16.00 ile 17.00 arasıdır. Bu saatlerde tatlı yerseniz akşam, sebze ve et veya sebze ve yoğurt ile dengelemelisiniz. Öğlen pizza yediyseniz akşamüstü meyve yiyebilirsiniz.

ALKOLÜ FAZLA KAÇIRINCA ERTESİ GÜN PROTEİN ALIN
2 kilo gibi hafif bir artışın önüne geçmeniz mümkün. Bir hafta boyunca tek besine dayalı beslenerek ya da sadece sebze-ekmek-meyve veya et-salata-yoğurt ağırlıklı yiyecekleri kombine ederek kilonuzdaki fazlalıktan kurtulabilirsiniz.
Alkolü fazla kaçırdığınız dönemlerde ise Omega 3, potasyum ve su miktarını artırırsanız, toksinlerin etkisinden daha çabuk kurtulursunuz. Potasyum ise kaybettiğiniz elektrolitlerin yerine konulmasını sağlayarak vücut sıvılarını dengeler. C vitamini içeren yiyecekler ve balık ağırlıklı beslenme şekli ile alkol kısa zamanda vücuttan atılır.

DUYGULARI DOYURMAK AÇLIĞI YENMEKTEN ZOR
Her kısıtlama dönemi sonrasında, iştahınızın önüne geçemez ve yeme atakları yaşarsınız. Sonucunda ise verdiğiniz kiloların üstüne birkaç kilo ekleyerek yine başa dönersiniz. Bu noktada duygularımızı doyurmanız gerekir. Bu ise karnınızın doymasından daha zor bir eylemdir. Düşünceleriniz size pek çok tuzak kurabilir.
İnsan psikolojisinin kendini bir şeylere inandırma, kolaylıkla kandırabilme yeteneği vardır. Başkalarına çok sıkı diyet uyguladığınızı söyler, tüm ikramlara yiğitçe "Hayır" der, yalnız kaldığınızda ise iradenize yenilebilirsiniz. Ağzınıza attığınız her lokmanın bir kalorisi olduğunu ve diyetinizi sabote ettiğini unutmayın!

ÇOK TELAŞLANMAYIN! HEMEN KİLO ALMAZSINIZ
Danışanlarıma diyet sonrası için tavsiyem her zaman şöyle olur: "Ne siyah, ne beyaz! Beslenme renginiz gri olacak... Aşırı sınırlama yok ama siz de eski beslenme tarzınıza dönmeyeceksiniz..."
Diyelim ki bir davete katıldınız ve sevdiğiniz yemekleri görünce kendini tutamayıp aşırı yediniz... Telaşlanmayın; hemen kilo almazsınız! Bunu önlemenin de sihirli bir formülü var. Ertesi gün, su miktarını artırıp iki öğün de protein yerseniz aldığınız kaloriler yağa dönüşmeden atılır.


ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6314 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim