• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Dizilerdeki tıbbi hatalara Bakanlık el attı

Dizilerdeki tıbbi hatalara Bakanlık el attı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dizilerdeki tıbbi yanlışlara dikkat çekerek, topluma doğru sağlık mesajları verilmesi için senaristlerle işbirliği yapacaklarını söyledi. Akdağ, "Sanırım, bu Türkiye'de bir ilk." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti. Akdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da senaristlerle bir araya geldiklerini hatırlatan Akdağ, "Amacımız sağlığın gelişmesi için senaristlerden yardım istemekti. Senaristler vasıtasıyla ustaca verilebilecek mesajlar, insanımızın sağlığı için yaralı olacaktır." dedi.

Şişmanlık, alkol, sigara gibi konularda bireysel sağlığın muhafaza edilmesini sağlayacak promosyon çalışmaları yaptıklarını kaydeden Akdağ, bakanlık bünyesinde bu çerçevede bir daire başkanlığı kurduklarını belirtti. Senaristlerin, söz konusu daire başkanlığı ile irtibata geçerek, sağlık konularında bilgi alabileceğini dile getiren Akdağ, "İhtiyaç duyduklarında anında onlara yardımcı olabileceğiz. Çünkü, biliyorsunuz, dizi yazma işi süratle gerçekleştirilen bir şey." diye konuştu.

Dizilerdeki bazı yanlışlara dikkat çeken Akdağ, solunum tüpü çıkarılan bir hastanın kısa sürede konuşmaya başlaması, ya da acil önüne gelen ambulansa hastaneden çıkan doktorların koşmasını örnek gösterdi, böyle bir usulün olmadığını kaydetti. Bu işbirliğinden senaristlerin de memnuniyet duyduğunu ifade eden Akdağ, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti.

EŞCİNSELLİĞİN HASTALIK OLUP OLMADIĞININ CEVABINI BİLİM ADAMLARI VERMELİ

Akdağ, son günlerde eşcinseller ile ilgili yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine, şunları dile getirdi: "Yeterince konuşuldu bu konu. İki bakanın karşılıklı polemiği gibi değerlendirmek de son derece yanlıştır. Bana bir soru soruldu. Ben de kendi düşüncemi söyledim. Bu düşünce aslında böylesine bir magazin tartışmasına dönmekten öte, çocuklarımızın ve gençlerimizin cinsel eğitimini ne kadar önemsememiz gerektiğini bizlere hatırlattı."

Gençlere aileleri ya da gerekirse profesyoneller tarafından cinsel eğitim verilmesi gerektiğini dile getiren Akdağ, "Aksi takdirde çocuklarımız internet sayfaları yada başka zararlı olabilecek bir takım kaynaklar tarafından bilgilendirilmiş olur ki, bu bir eğitimden çok yanlış bilgilendirmedir." dedi. İnternetin fayda ve zararlarına dikkat çeken Akdağ, "Dolayısı ile çocukları ve gençleri çok iyi eğitmeliyiz. Bence bu işin asıl konuşulması gereken tarafı budur. Magazinsel ya da polemik oluşturacak tartışmaların topluma bir faydası olmayacaktır." diye konuştu.

Akdağ, eşcinselliğin bir hastalık olup olmadığı ile ilgili bir başka soru üzerine ise, konunun 'çetrefilli' olduğunu ve bu cevabın bilim adamları ve psikiyatrlar tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

Akdağ, konuşmasında kapalı alanlardaki sigara yasağına da değindi. Denetimlerde sigara içildiği tespit edilen işyerleri ile ilgili cezaların Belediye Meclisleri'ne intikal ettiğine dikkat çeken Akdağ, "Bazı belediyelerin bu cezaları uygulama konusunda gevşek davrandığını görüyoruz. Bu noktada belediyelerden daha fazla hassasiyet bekliyoruz." dedi. Akdağ, belediyelerin daha fazla spor ve yeşil alan yaratma konusunda da hassas davranmasını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim