• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Doğu Karadeniz sağlık turizminde sıçrama yapacak

Doğu Karadeniz sağlık turizminde sıçrama yapacak
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm konusunda önemli projeleri hayata geçiren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), bölgenin sağlık turizmi alanında da yer edinmesi adına çalışmalara başladı.

Ortadoğu ülkeleri ve Kafkaslar’ı hedef kitle olarak belirleyen DOKA, Türkiye’nin 2023 yılında ki ‘2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar Dolar’ gelir elde etme hedefinden Doğu Karadeniz Bölgesi’nin pay alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarını da içine alacak çok yönlü bir çalışma yürütmek için saha çalışmalarına başlayarak ilk adımı attı.

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda hızla yükselen bir trend olan sağlık turizminin aynı zamanda önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu belirten DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, turizmin artık sadece eğlence ile sınırlı olmadığını, sağlık turizminin ülkeye kazandırdığı katma değerin, diğer turizm çeşitlerine göre 25 kat fazla olduğunu söyledi.

Trabzon’un coğrafi ve stratejik konumu, iklimi ve çevresinde 4 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 350 milyon insan potansiyeli ile önemli bir konumda olduğunun altını çizen Genel Sekreter Kaldırım, “Orta Doğu ve Kafkas ülkeleri ile son zamanlarda sağlanan vize muafiyetleri, sınırlarda sağlanan kolaylıklar, siyasi ve kültürel ilişkiler marifeti ile bu bölgelerden yöremize yapılan seyahatlerde önemli artış sağlandı. Biz de bu süreçte bölgemizi altyapısıyla, üst yapısıyla her yönden iyi hazırlarsak, sağlık alanında yapacağımız yatırımlarla ve çekeceğimiz yatırımcılarla sağlık turizmde de vazgeçilmez olacağımızdan şüphem yok” diye konuştu.

Geçen yıl 4,5 milyon turist ağırlayan bölgenin, ileri teknoloji kullanan eğitimli insan gücü, yaylaları, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile sağlık turizmi için gerekli alt yapıya sahip olduğunu kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, Doğu Karadeniz’in sağlık turizminin parlayan yıldızı olması için bütün şartların uygun olduğunu söyledi. Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Trabzon sağlık sektöründe yapılabilecek her türlü özel yabancı yatırım için gerekli olanaklara hazır bir ildir. Kaplıca turizmi, ileri yaş ve spor turizmi açılarından olağanüstü avantajlı bir konumda olup her kesime hitap edebilecek niteliklere haizdir. Ülkelerinde bulunmayan doğa, iklim şartları nedeniyle ve kültürel benzerlik faktörleri de göz önünde bulundurulduğunda Trabzon, Ortadoğu ülkeleri içinde önemli bir sağlık ve termal turizm destinasyon merkezi olabilecek konumdadır. Trabzon, sağlık alanında gerek iklim şartları gerekse konumu itibariyle yaşlı bakımı ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması, işletilmesi ve bu alanda sağlık hizmetleri sunulmasında da önemli potansiyele sahiptir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim