• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Doğumdan itibaren sağlık takibi

Doğumdan itibaren sağlık takibi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 560 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kırkpınar’da altın kemer sahibi başpehlivan gibiyiz" derken, Bakan Müezzinoğlu ise, "Onlar efsane üretiyor, biz eser üretiyoruz" diye konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Tıbbın merkezi olmuş bu güzel şehre yakışan bir eserin temelini atıyoruz. Sultan Süleyman Han’ın sevdasını sevda bilir. Manisa’ya 21. yüzyılın en çağdaş şifahanesini inşa ediyoruz. Ak Parti hükümeti olarak her şey insan için diyerek çıktığımız hizmet yolculuğunu aşkla, şevkle sürdürüyoruz. Geride kalan 11 yılda olduğu gibi bu gün de azmimizden, heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşümlerini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı dev eserler yükselmeye başladı. Şehir hastanemiz dev eserlere yeni katılacak bir halka olacaktır. Ülke genelinde yükselen bu yapılar son nokta değil, bundan sonra ortaya koyacaklarımız için yeni basamak olacaktır" dedi.

"ONLAR EFSANE, BİZ ESER ÜRETİYORUZ"

"En büyük şansımız sağlık sorunlarını bizzat yaşayarak tecrübe eden ve bu nedenle sağlığa son derece önem veren bir Başbakanımızın olmasıdır" diyen Bakan Müezzinoğlu, "Tüm dünyanın imreneceği hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte bakanlığımız önce insan, önce sağlık diyerek çalışmalara devam edecek. Bazı çevreler yapılan her hizmete karşı çıktıkları gibi şehir hastanelerimize de karşı çıkarak şehir efsaneleri üretiyorlar. Onlar efsane üretiyor, biz eser üretiyoruz. Eser üretmeye devam edeceğiz. Temeli atılıp çürümeye terk edilen havaalanlarının, fabrikaların, okulların ülkesiydi. Ak Parti hükümetiyle birlikte Türkiye, dünya çapında projelerin birkaç yılda tamamlandığı bir ülke haline geldi" diye konuştu.

"DOĞUMDAN İTİBAREN SAĞLIĞIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Türkiye’nin sağlık alanında kendine has başarılarının olduğunu ve bu başarıların devamı için vizyonu geniş tuttMüeuklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Hastalanan vatandaşlara kara, hava, deniz ambulanslarımızla, halk sağlığı hekimlerimizle, bütün sağlık birimlerimizle hakları olan en iyi hizmeti vermek boynumuzun borcu. Ancak bizler vatandaşlarımızın hastalanmadan sağlıklarını korumanın gereğini yerine getirmeliyiz. Bu noktada koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine ağırlık vereceğiz. Doğumdan itibaren insanların sağlığını yakından takip edecek, çok boyutlu bir mücadele yürüteceğiz. Geleceğin sağlıklı Türkiye’si için ne kadar önemliyse sağlık bilinci gelişmiş toplum o derece önemli. Sigara, alkol, gelişigüzel ilaç kullanımı, tüm insanlığın geleceğini tehdit eden sağlık sorunlarıyla baş etmek için en değerli destekçilerimiz annelerimiz, kadınlarımız, siz değerli hemşehrilerimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

"380 MİLYON LİRALIK YATIRIM"

Başbakan Yardımcısı Arınç ise, 2 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla imzaları atılan 15 şehir hastanesinden biri olan Manisa Şehir Hastanesi’yle ilgili bilgiler verdi.

Arınç, "Bu gün temelini attığımız bu hastane özlemini çektiğimiz, sözünü verdiğimiz, en modern, en çağdaş hizmetleri vereceğimiz bir hastanedir. Bu hastanenin yatak kapasitesi 600’e yakındır. Şu an 558 gözüküyor. Bu hastanenin kapalı alanı 152 bin 692 metrekaredir. Tahsis edilen alan 97 dönümdür. Bu hastanenin içerisinde akut birimleri, koroner yoğun bakım birimleri, kardiyo basküler yoğun bakım birimleri, yeni doğan çocuk birimi, anne oteli, diyaliz, kemoterapi birimi gibi bir modern hastanede olması gereken tüm yerler olacaktır. Bu işin ihale bedeli 380 milyon liradır" dedi.

"100 KİŞİYE SORUN, 70’İ SAĞLIK DER"

11 yıldan bu yana iktidarda olduklarını hatırlatan Arınç, "Size ne söz verdiysek yerine getirdik. Bir tek eksiğini bulamazsınız. Öncelikli işimiz sağlıkta memnuniyetti. 100 kişiye sorun, ’Hükümetin en çok hangi icraatından memnunsunuz’ diye sorun, yüzde 70’i sağlık der. Herkes hastaneye gidebiliyor. Biz de gelir gelmez Manisa’da önce mevcut hastaneleri iyileştirdik. Bugün mevcut yatakların sayısı 3 bin civarında. 4 ilçemizde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açtık. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni geliştirdik. Bir şeye dikkat edin. 3 bin yatak varken, Celal Bayar Üniversitemizin hastanesi açılmışken biz sizin talebiniz olmadan size dedik ki ’Bir eğitim araştırma hastanesi yapacağız’. Üstelik 600 yataklı yapacağız. Herkes şaşırdı. 6 yıl evvel sözünü verdiğimiz işi yaptık. Neden 6 yıl evvel verdiğimiz sözü şimdi yerine getiriyoruz? Bunun birkaç sebebi var. Sayın Belediye Başkanımız temel atma törenine geldiler, Sayın Cengiz Ergün beye teşekkür ediyorum. Ama şimdi söyleyeceğim sebeplerden bir tanesi belediyemizle ilgilidir. Belediye kendisine ait arazinin 110 dönümden fazlasını hastaneye verme kararı aldı. Ama gün geldi seçim oldu, son imzalar atılamamıştı yeni başkanlık dönemine kaldı. Buranın arazisi küçültüldü. İmar planı farklı bir şekilde değiştirildi. İki seneye yaklaşan bir gecikme yaşadık. 97 dönüm üzerinde parasını da verdiğimiz bir hastane arsasına kavuştuk. Tam temelini atacağız, kamu özel ortaklığını Danıştay iptal etti, yasal dayanağı kalmadı. Biz güçlü bir iktidarız. Bu iş olmayacak diye düşünmedik. Tekrar imzaları attık. Protokolünü yerine getirdik, bu gün de temelini atıyoruz" diye konuştu.

Arınç, ayrıca hükümetin 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptığını hatırlatarak, "40-50 senedir Manisa’dayım, tek şeritli yollar vardı. Ama şimdi bakın Manisa’da ulaşım sorunu kalmadı. Şu İzmir yolunu bitirmek bize kısmet oldu. 92’de başlamıştı, 2002’de biz geldik, 4 sene para verdik, 4 senede ancak açabildik. Bunu yaptığımızda bile dedik ki ’Sabuncubeli canımızı sıkıyor. Gelin buraya tünel yapalım’ dedik. 4 buçuk kilometre tünel yapıyoruz. Yapamazsınız dediler, yapıyoruz. En kısa zamanda tüneli bitireceğiz. Manisa-İstanbul yolu daha sağlıklı hale gelecek" dedi.

"KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN GİBİYİZ"

"Bu hükümet Allah’ın bir lütfü olarak 11 yıldan bu yana sadece siz memnun olun diye çalışıyor" diyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun için halkımızın ayağına hizmet götürüyoruz. İnşallah isabetli seçimler yaptığınızı her defasında gösterdiniz. 11 senede 3 milletvekili seçimine girdik. Yüzde 35, yüzde 47, yüzde 50 aldık. İki belediye seçimine girdik. Birisini Manisa’da kaybettik ama Türkiye’nin 100 belediyesinden 70’ini kazandık. İki referanduma gittik, ikisinde de evet çıktı. Kırkpınar’da altın kemer sahibi bir başpehlivan gibiyiz. 7 seçimde birinci oluyoruz."

"BÜLENT AĞABEY KIZIYOR"

Program başlamadan önce programa katılan erkeklere de uyarıda bulunuldu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu alana gelmeden önce sunuculardan biri mikrofonu eline alarak, "Başbakan Yardımcımız Bülent ağabey kızıyor, bayanları öne alalım, onları arkada bırakmayalım" diye seslendi. Sunucunun uyarısı üzerine erkekler tarafından kadınlara ön sıralarda yer verildi.

Manisa Belediyesi’nin eski şantiye alanına yapılacak olan Manisa Şehir Hastanesi, 558 yatak kapasiteli olup, içinde 156 poliklinik odası, 73 genel yoğun bakım yatağı, 37 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 7 acil odası, 320 hasta odası, 30 ameliyathane salonu, 15 diyaliz yatağı, 1 helipad alanı, 674 araç kapasiteli otopark yer alacak. Temel atma törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ak Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Ak Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, partililer ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2411 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim