• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Doğumu temizlikçi yaptırdı İlyas, 2,5 aydır yoğun bakımda

Doğumu temizlikçi yaptırdı İlyas, 2,5 aydır yoğun bakımda
Pendik Devlet Hastanesi'nde doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyni hasar gören İlyas bebek, 2,5 aydır hayat mücadelesi veriyor. Olayı yargıya intikal ettiren baba Abdullah Durmuş'un iddiaları vahim...

Pendik Devlet Hastanesi'nde 2,5 ay önce yaşanan doğum skandalı, Nazmiye ve Abdullah Durmuş çiftinin heveslerini kursaklarında bıraktı. İddiaya göre doktorun, doğumun sezaryenle olması gerektiğini anlamaması, ameliyatı ebenin ve iki temizlikçinin yaptırması, hastanede yoğun bakım ünitesi olmadığı için saatlerce ambulans beklenmesi İlyas bebeği komalık etti. Olay sonrası hukuk savaşı başlatan aile, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili ihmal iddialarını yalanlayan Pendik Devlet Hastanesi yönetimi ise yasal sürecin sonucunu bekleyeceklerini ifade etti.

21 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen olayda Nazmiye Durmuş, doğum sancıları artınca hamileliği boyunca muayene olduğu Pendik Devlet Hastanesi'ndeki doktoruna gitti. İddiaya göre o gün doktorlar grevdeydi ve muayene isteği reddedildi. Durumunun acil olduğunu belirten Durmuş, yoğun ısrarlar sonucu muayeneye alınınca doğumun başladığı anlaşıldı. Doğum esnasında oksijensiz kalan İlyas bebek, hastanenin yoğun bakım ünitesi olmaması nedeniyle başka bir hastaneye sevk edilmek istendi. Akşam üzeri saat 17.30 sularında dünyaya gelen bebeği götürmek için iki ambulans geldi. Doğumdan 1,5 saat sonra Özel Delta Hastanesi'nden gelen ambulans, durumu acil olan başka bir ikiz bebek anonsunu alınca İlyas'ı bırakıp geri döndü. Bir saat sonra Tuzla'dan gelen başka bir ambulans ise ihmaller zincirinin son halkasını oluşturdu. Ambulanstaki sağlık görevlisi, kendisine hastanın 3 yaşında olduğunun söylendiğini ve bu yüzden sedyeyle geldiği, bu şekilde bebeği taşıyamayacaklarını dile getirdi. Üçüncü ambulansla birlikte doğumdan ancak 4,5 saat sonra yoğun bakıma alınabilen İlyas bebek, 73 gündür hastanede hayata tutunmaya çalışıyor. Doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyni ve birçok organında hasar meydana gelen minik İlyas'ın yaşamsal belirtileri yok denecek kadar az. Doğduğu günden itibaren emme refleksi bulunmayan İlyas, burnundan besleniyor. Doktorlara göre mağdur bebek, konuşamayabilir, ailesini tanıyamayabilir, hatta ömür boyu yatalak kalabilir.

"Sezaryen olmalıydı, ihmal var"

Durmuş ailesinin avukatları Hünkar Çelik ve Nevin Canruh, doğumda bir ebe ve iki temizlikçi bulunduğunu ve doktorun anneyi sezaryene almayarak hem hastanın hem de bebeğin hayatını tehlikeye attığı ve bebekte kalıcı hastalıklara sebep olduğu gerekçesiyle Pendik Devlet Hastanesi ve doktorları hakkında Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı. Avukatlar, Özel Delta Hastanesi'ne karşı da görevi ihmal iddiasıyla şikâyette bulundu. Halen ölüm tehlikesi devam eden İlyas bebeğin doğumunda ihmaller yaşandığı, zamanında gelemeyen, geldiği halde teçhizatı bulunmayan ambulanslar olduğu iddia edilerek sorumluların cezalandırılması istendi.

Pendik Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Ali Okur ise olayla ilgili iddiaları reddetti. Bebeğin hayati tehlikesinin ve hastalıkları ile ilgili herhangi bir ihmalin bulunmadığını belirten Okur, "Olay yargıya intikal etmiştir. Hatalı çıkarsak gereken ne ise yapılır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6577 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim