• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Doktor babanın 4 doktor adayı kızı, hepsi de aynı yerde çalışmak istiyor

Doktor babanın 4 doktor adayı kızı, hepsi de aynı yerde çalışmak istiyor
Baba mesleği doktorluğu seçen dört kız kardeş, şimdi aynı üniversitede tıp okuyor. İleride farklı uzmanlık dalları isteseler de üniversite sonrası da aynı yerde çalışmayı planlıyorlar.

Esra ÜLKAR/Hürriyet

Sevde, İrem, Tuba ve Elif dört kız kardeş. Dördü de tıp fakültesi öğrencisi. Üstelik hepsi aynı üniversitede okuyor. Kardeşlerin en büyüğü Sevde İşlek, 2010 yılında babamesleği doktorluğu seçerek Bezmiâlem Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 24 yaşındaki Sevde, şu anda 6’ncı sınıf öğrencisi. Ondan bir yıl sonra, 23 yaşındaki ikiz kız kardeşleri İrem ve Tuba, bu yıl da en küçükleri 18 yaşındaki Elif aynı üniversitenin tıp fakültesine yerleşti. Anne ve babalarıyla İstanbul’da yaşayan kardeşler, farklı alanlarda uzmanlaşmak ama aynı yerde çalışmak istiyorlar.

Tıpta lisans eğitimi 6 yıllık bir süreç. Tabii bunun bir de maddi boyutu var. Üniversitede ücretli okuyan kardeşlerin eğitimlerinin sonunda aile yaklaşık 1 milyon lira harcama yapmış olacak. Kardeşler, “Üniversite de dönem içindeki başarılarımızdan dolayı bize destek oldu. Sene içerisinde başarı bursu alıyoruz” diyorlar.

Sağlık sektörüne her zaman bir ilgisi olduğunu söyleyen Sevde, “Babam aile hekimi, annem sağlık sektörü emeklisi. Bu alana hep bir ilgim vardı. Lisede de doktor olmayı düşünüyordum” diyor ve anlatıyor:

“Tüm tercihlerim tıp fakültesiydi. Biraz kardeşlerime yolu açtım gibi. Olayları özendirerek evde anlatmam onların çok ilgisini çekti. Öyle olunca onlarda da bir merak uyanmaya başladı. Tıp fakültesi zor. Ama insanla uğraşmak, bilinmeyeni bilmek çok güzel. İnsan vücudu çok gizemli; bunu yavaş yavaş çözüyosunuz. İnsanlara yardım etmek çok güzel. Uzmanlık olarak kadın hastalıkları ve doğum düşünüyorum.”

‘DÖRTLEYECEK MİSİN’

Tıbbı son kazanan kardeşlerin en küçüğü Elif söz alıyor: “İkiz kardeşlerim de ablamın olduğu okulu kazanınca çok şaşırdık, güldük. Ben de hep tıp istiyordum. Küçükken okuldan çıkıp hastaneye giderdik. O süre zarfında geçirdiğimiz bir-iki saat bile eğlenceli geliyordu. Kardeşlerimin üçü de tıpa girdikten sonra herkes ‘Sen de mi tıp okuyacaksın? Dörtleyecek misin?’ diye sordu. Beraber olmak eğlenceli.”

AİLEMİZ DESTEK OLUYOR MADDİ SIKINTI YAŞAMIYORUZ

BezmİÂlem Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl bir öğrencinin ödeyeceği miktar 44 bin lira. Bu fiyatlar 2012-2015 arası 40 bin, 2010-2011 yılında 36 bin’di. Dört kardeşin 6 yıllık tıp eğitiminin maliyeti yaklaşık 1 milyon lirayı bulacak. Sevde, “Bu biraz birikim ve fedakârlık meselesi. Ailemize de teşekkür ediyoruz. Sıkıntı yaşamadık. Başarı bursu alıyoruz. Notlarımız iyi olduğu için o konuda sıkıntı yaşamıyoruz” diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim