• BIST 9530.47
  • Altın 2485.456
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.8527
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Doktor çifte büyük şok! Balayı zehir oldu

Doktor çifte büyük şok! Balayı zehir oldu
Doktor olan Aykut ve Nihal Çelik çiftine, nişanlı oldukları dönemde 4 bin 800 dolara ileri tarihli 'Maldivler'de Balayı Paketi' sattıktan sonra ortadan kaybolan kardeşler ile kuzenlerine 'dolandırıcılık' suçundan toplam 7,5 yıl hapis ve 30 bin TL para cez

Her ikisi de doktor olan Aykut ve Nihal Çelik çiftine, nişanlı oldukları dönemde 4 bin 800 dolara ileri tarihli 'Maldivler'de Balayı Paketi' sattıktan sonra ortadan kaybolan Adem ve Davut H. kardeşler ile kuzenleri Oktay S., 'dolandırıcılık' suçundan toplam 7,5 yıl hapis ve 30 bin TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki günkü ikinci duruşmasına tutuksuz sanık Oktay S. avukatı ile geldi. Duruşmada doktor çifti ise avukatları temsil etti. Oktay S. savunmasında diğer sanıkların teyzesinin oğulları olduğunu belirterek, "Aynı şirkette satış temsilcisi olarak çalışıyordum. Dolandırıcılık suçunu kabul etmiyorum. Şirketin işleri kötüye gidiyordu. Hesaplara bloke konuldu. Bu nedenle taahhüt yerine getirilemedi. Ben de maaşımı alamıyordum. Şirkete icra geldiğini ve bilgisayarlara el konulduğunu öğrendim. Şirketin büyük hissedarı, teyzemin kardeş olan çocuklarıydı. Yüzde 10 hissemi onlara devretmiştim" dedi.

"SON GÜNE KADAR SATIŞ YAPTILAR"

Çelik çiftinin avukatı ise Oktay S.'nin şirket temsilcisi olduğunu vurgulayarak, "Olaydan 10 gün öncesine kadar şirkette satış yapmaya devam etmişlerdir. Ayrıca haciz söz konusu değildir. Aradan geçen zamana rağmen yapılan bir ödeme yoktur. Cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"DOLANDIRICILIK KASTI İLE HAREKET ETTİLER"

Duruşma savcısı, mütalaasında, sanıkların dolandırıcılık kastı ile hareket ettiğini, fikir, irade ve eylem birliği içerisinde 'dolandırıcılık' suçunu işlediklerini bildirerek, ceza verilmesini istedi.

Mahkeme, turizm şirketinin sahipleri Adem ve Davut H. kardeşler ile kuzenleri Oktay S.'ye dolandırıcılık suçundan 3'er yıl hapis ve 600'er gün adli para cezası verdi. İyi hal indirimi yaparak, hapis cezalarını 2'şer yıl 6'şar aya, adli para cezasını da 500'er güne düşürdü. Cezaları ertelemeyen mahkeme, para cezasını günlüğü 20 TL'den 10 biner TL olarak belirledi. Cezanın 10 eşit taksitte ödenmesine hükmetti.

Aykut ve Nihal Çelik düğünlerinden 10 ay önce 17 Mart 2016'da, merkezi Taksim'de bulunan ANT Turizm Şirketi'nden 4 bin 800 dolara Maldivler'de balayı tatil paketi aldı. Düğüne 10 gün kala Aykut Çelik, şirketin eski ortağı ve çalışanı Oktay S.'yi aradı. Oktay S. ve şirket telefonları cevap vermeyince Aykut Çelik, turizm firmasının ofisine gitti. Ofiste kimseyi bulamayan Çelik, şirketin kapısında başka mağdurların 'Size ulaşamıyoruz bize ulaşın' yazılı not ve cep telefonu numaraları bıraktığını gördü. Dolandırıldığını anlayan çifti durumu TÜRSAB'A bildirdi.

TÜRSAB yetkilileri de 'Durumu biliyoruz, idari işlem başlattık' yanıtını verdi. ANT şirketinin ortakları Adem ve Davut H. ile kuzenleri Oktay S. hakkında 'dolandırıcılık ' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada ifade veren Nihal Çelik, "Danışıklı olarak kuzenlerin işlettiği şirket tarafından dolandırıldık. Şirketin mal varlığına tedbir konulmasını istiyorum. Eşim ve ben şikayetçiyiz" dedi. Aykut Çelik de kendileri gibi 12 çiftin balayı mağduru olduğunu iddia etti. Sanık Adem H. ise mahkemede verdiği ifadede, 15 Temmuz darbe sürecinden sonra bir çok rezervasyonun iptal edilmesi nedeniyle işlerinin bozulduğunu ve dolandırıcılık kastı ile hareket etmediklerini savundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim