• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Doktor, polis ve ÖSYM için teklif

Doktor, polis ve ÖSYM için teklif
'Saldırıya uğrayan doktora vekaletsiz avukat’, ‘Emniyet’e 30 bin yeni polis kadrosu’ ve ÖSYM’nin yapısının değiştirilmesini öngeren 3 kanun tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

* Dövülen doktora vekaletsiz avukat verilecek
* 30 bin yeni polis kadrosu geliyor
* ÖSYM sınav yapmak için şirket kuracak

‘Saldırıya uğrayan doktora vekaletsiz avukat’, ‘Emniyet’e 30 bin yeni polis kadrosu’ ve ÖSYM’nin yapısının değiştirilmesini öngeren 3 kanun tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

DOKTORA ŞİDDET ÖNLEMİ
Kanun tasarısıyla şiddete uğrayan doktor, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın hukuki yardım alabilecek, Sağlık Bakanlığı’ndan bu kişilere vekalete gerek duymaksızın hukuk danışmanı ve avukat verilecek.

Tasarıya göre, kamu hastane birliklerindeki sözleşmeli pozisyonlarda devlet hastanesi doktorları çalışabilecek. Yönetici pozisyonlarında da sözleşmeli personel istihdam edilebilecek. Kura ile atanmaları kaldırılan ve genel hükümlere tabi kılınan kamu eczacıları ve diş hekimlerine yönelik düzenleme yapıldı. Tasarıya göre, KPSS yapılana kadar diş hekimi ve eczacı görevlendirmelerinde aksama olmaması için, 31 Aralık 2012 öncesinde ilk defa atanacak diş hekimi ve eczacılar için kura sistemi geçerli olacak.

EMNİYET’E 30 BİN KADRO
Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatına 3 bin, taşra teşkilatına da 27 bin polis memuru kadrosu ihdas ediliyor. Tasarının gerekçesinde şunlar kaydedildi: “Yeni kurulan birimlerde yeterli sayıda personel görevlendirmesi, ilçe emniyet müdürlüğüne dönüştürülen birimlerin takviye edilmesi gerekmektedir. 2012 ve 2013 yıllarında, 30 bin polis memuru adayı mezun olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait polis memuru kadroları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle merkez teşkilatına 3 bin, taşra teşkilatına da 27 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.”

ÖSYM ŞİRKET KURUYOR
ÖSYM yapısında radikal değişiklikler öngeren teklifte ise, soru ve cevap anahtarları gibi sınav evrakının basılması ve paketlenmesinde Türkiye genelinde çok büyük çapta basım ve paketleme yapabilecek firma sayısının sınırlı olması nedeniyle “şirket” düzenlemesine gidildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre; ÖSYM, sınav yapmak için kendisi bir şirket kuracak veya bir şirkete ortak olacak. Düzenlemeden en çok, ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda soru kitapçığı ve çeşitli evrakları basan Meteksan etkilenecek. ÖSYM Başkanı’na şirket görevinden ve yapılan sınavlardan ücret ödenecek. Sınav salonlarının yanı sıra soruların hazırlandığı, basıldığı, dağıtıldığı, saklandığı binalara da “sinyal kesici” kurulacak. TÜBİTAK da bilimsel buluşların ticarileştirilmesi amacıyla şirket kuracak veya şirketlere ortak olacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4924 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim