• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Doktora 17:00'den sonra mesai ücreti

Doktora 17:00'den sonra mesai ücreti
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Tam Gün'den dönüş olmayacağını, üniversitelerden ayrılan hocaların geri kazanılması için esnek mesai formülü üzerinde durduklarını söyledi.

Kabinedeki bayrak değişiminin ardından göreve gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Albayrak Medya Grubu'nu Bayrampaşa'daki binasında ziyaret etti. Türkiye'nin sağlık gündemine dair Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'yla üniversitelerden ayrılan hocaların geri kazanılması için esnek mesai çözümüne geçileceğini belirtti.

MESAİ ÜCRETİ ALACAKLAR

Müezzinoğlu doktorlara sıkıntılı süreç yaşatan yasadan dönüş olmayacağını ancak yasadaki aksaklıkların esnek mesai yöntemiyle giderileceğini kaydetti.

Esnek mesai sistemine göre üniversite ve hastanelerde çalışan doktorlar, çalışma saati bitiminde özel muayenehanede çalışıyormuş gibi devletten mesai ücreti alacak. Yine mesai saatinde gelen hastaya yapılan tetkiklerden de doktorlara pay verilecek.

Üniversitelerdeki döner sermaye açığını kapatarak doktorların özel sektöre geçmesini engelleyecek yeni uygulamanın ayrıntıları Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak. Projenin 14 Mart Tıp Bayramı'yla birlikte uygulamaya konması planlanıyor.

Bir medeniyet projesi olacak

Türkiye'de sütanneliği konusunda hiçbir kaydın bulunmadığına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, asırlardır uygulanan bir durumun daha sistematik uygulanabilir bir medeniyet projesi haline getirileceğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu, 'Anne Sütü Projesi'yle 22 haftalık bebeği sağlıklı besleyebiliyorsak, sağlıklı büyüterek topluma kazandırabiliyorsak ve annelerimizi duyarlı hale getirebiliyorsak sıkıntımız olmayacak' dedi.

Her anneye bir süt çocuk

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, süt bankasıyla ilgili çekincelerin tedbirlerle ortadan kaldırılacağını belirterek, 'Anneyle bebeği buluşturacak projeler geliştirilecek' dedi. Hakkâri'deki annenin Edirne'deki bir çocuğa süt verebileceği söyleyen Müezzinoğlu, projenin sosyal dayanışmanın da temel taşı olacağını belirtti.

ÇOCUKLAR BİLGİLENDİRİLECEK

'Projede dini zaruriyet olmamasına rağmen kız çocuğu emziren annenin sütü kız çocuğuna, erkek çocuğunu emziren annenin sütü de erkek çocuğuna verilecek' diyen Müezzinoğlu, sistem tam anlamıyla oturana dek bir annenin bir tane süt çocuğu olacağını söyledi. Sütkardeşlerin kayıt altına alınacağını da belirten Müezzinoğlu, 'Çocuklar 25 yaşına kadar 5 kere bilgilendirilecek. Bakanlık olarak araştırma yapmaya, titiz davranmaya hazırız' dedi.

İKİ AY LAZIM

8 Mart'ta İzmir'de kurulan altyapıyı inceleyecek olan Bakan, 'Düzenleme için 2 aylık süreye ihtiyacımız var' dedi. Bebek yoğun ünitelerinin bulunduğu tüm hastanelerde süt bankasının bulunacağını kaydeden Müezzinoğlu, kargaşanın olmaması için sütkardeşlerin kayıt altında tutulmasının en doğru yöntem olacağını vurguladı.

Dini hassasiyet fazlasıyla yeterli

Yeni Şafak yazarı İlahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koymaya hazırlandığı süt bankasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Projede bakanlığın hassasiyetini yerinde bulduğunu, hatta sütün birden fazla çocuğa ya da aynı cinsiyette çocuğa verilmesi gibi hassasiyetler konusunda İslam'da bir kısıtlama olmadığını dile getiren Karaman'ın görüşlerini Sağlık Bakanlığı'na da ilettiği öğrenildi. Bir ailenin birden fazla süt bebeğinin olmasının da dinen uygun olduğunu ifade eden Karaman süt anneliğin kayıt altına alınması meselesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: 'Bugüne kadar hem kayıt altına alma hem de nüfusa işleme ihmal edilmiştir. Bu yüzden -bilmeden- evlenmiş süt kardeşler ortaya çıkıyor.'

AYBİKE EROĞLU / YENİ ŞAFAK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim