• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Doktora hakaretten 9 yıl hapis istemi

Doktora hakaretten 9 yıl hapis istemi
Gözaltındaki zanlıya darp raporu yazan doktora hakaret ettiği ve raporu yırttığı iddia edilen polis hakkında 9 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açıldı

Diyarbakır'da gözaltındaki zanlıya darp raporu yazan doktora hakaret ettiği ve raporu yırttığı iddia edilen polis hakkında 9 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru M.S hakkında, 2008 yılında gözaltındaki M.Ç'yi adli muayeneye götürdüğü Alipaşa Sağlık Ocağında yazdığı raporu yırttığı ve kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile doktor M.E.Y tarafından dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki doktor tarafından muayene için tek başına odaya alınan zanlının karakolda polislerin kendisini darp ettiğini beyan ettiği, bunun üzerine müşteki tarafından gerekli raporun yazıldığı belirtildi.

Polis memurunun raporu sağlık görevlilerinden alıp müşteki doktorun yanına gelerek "Sen ne biçim rapor yazıyorsun, hayatında ilk kez mi rapor yazıyorsun?" diyerek hakaret ettiği belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Polis memuru, sivil giyimli olduğu için kendisine kim olduğunu soran doktora kimliğini çıkarıp masaya fırlattı, 'bu ne biçim rapor' diyerek raporu yırttı, bağırıp çağırarak hakarete devam etti. Olaya tanık olan zanlı M.Ç'in de ifadesinde müştekiyle aynı doğrultuda beyanda bulundu. Şüpheli polis memuru ise atılı suçu kabul etmedi. Kamu görevlisi olan şüpheli hakkında Diyarbakır Valiliğince soruşturma izni verildi. Şüphelinin itirazı Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesince reddedildi. Bu suretle şüphelinin isnat edilen suçu işlediği deliller ve tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Şüphelinin isnat edilen suçlardan yargılamasının yapılarak, eylemlerine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verildi."

İddianamenin Diyarbakır 8. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından yargılamaya başlandı.

Duruşmada hazır olan doktor M.E.Y savunmasında, olay günü görevli polis memurlarının bir kişiyi hakkında adli rapor düzenlenmesi için getirdiklerini söyledi.

M.E.Y, polislerden zanlıyı kendisi ile yalnız bırakmalarını istediğini ifade ederek, "Zanlı hakkında raporu hazırladım. Görevli memurlar zanlı ile raporu alarak sağlık ocağından ayrıldılar. Tekrar geri geldiler 'bu raporu değiştir' dediler. Ben de raporu değiştirmeyeceğimi söyledim. Hazırladığım raporu yırtıp, hakaret edip gittiler. Daha sonra kendilerini görmedim. Biz rapor olarak 3 senet düzenleriz. Raporlardan biri bizde kalır, diğer ikisi ise emniyete verilir. Raporun üstündeki protokol numarasını da karaladılar. Ancak kimin karaladığını bilmiyorum. Sanıklardan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum" dedi.

Tutuksuz yargılanan polis M.S, Mersin Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğu için Mersin 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla yapılan duruşmadaki savunmasında olay tarihinde M.Ç'yi adli kontrol için sağlık ocağına götürdüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"Görevli doktor benim dışarda beklememi istedi. Ben de 'adli vaka' dedim. Bana, 'Sıranı bekle kardeşim acelen ne?' dedi. Daha sonra ben sinirlenerek başka bir sağlık ocağına gittim. Bu durumu görevli doktor deftere kaydetti. Ben de vazgeçince hemşire o giriş defterini karaladı. Bunun üzerine benden şikayetçi oldular. Bu olay 2008 yılından beri devam etmektedir. Daha önce de ifademi almışlardı. O ifadelerimi tekrar ediyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum."

İSTENEN CEZA

Hazırlanan iddianamede polis memuru M.S hakkında, zanlı M.Ç'ye rapor hazırlayan doktor M.E.Y'nin raporunu yırttığı ve M.E.Y'ye hakaret ettiği gerekçesiyle "Kamu görevlisine hakaret", "Resmi belgeyi bozma, yok etme veya gizleme" suçlarından Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125/1-3.a, 205/1,53 maddeleri gereğince 9 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim