• BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Doktora ihmal davası

Doktora ihmal davası
Antalya'da çıkan kavgada bıçakla yaralanan ve özel bir hastanede 2 kez ameliyata alınan 35 yaşındaki Yaren Duman, bağırsağındaki yırtığı tespit edemediği iddiasıyla doktoru aleyhine ihmal davası açtı.

Muratpaşa İlçesi, Topçular Mahallesi'ndeki bir yakınının evinde 2 yıl önce çıkan kavgada karnından bıçaklanan Yaren Duman, özel bir hastaneye götürüldü. Aşırı kan kaybeden Duman, Dr. E.O. tarafından ameliyata alındı. Ameliyat ardından ağrıları devam eden ve dışkısını yapamadığını belirten Yaren Duman, ikinci kez ameliyata alındı. Bu kez karın derisi içerisindeki birikmiş kan ve dışkı temizlenerek tekrar kapatıldı.

İKİ YIRTIK TESPİT EDİLDİ

Karnına iki diren (idrar çıkış yolu) takılan Yaren Duman, şikayetlerinin devam etmesi üzerine tekrar doktora başvurdu. Doktorun kendisini aynı kurumun farklı bir hastanesine sevk etme önerisini kabul etmeyen Duman, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Duman'ın durumunu değerlendiren genel cerrahi doktoru Çağlar Yıldırım, ameliyata aldığı Yaren Duman'ın kalın bağırsağındaki 2 yırtık tespit etti. Dr. Yıldırım, bağırsağın yırtık bölümünü alarak karın içerisinde biriken dışkıyı temizledi. Karnındaki enfeksiyon nedeniyle bir süre açık pansuman uygulanan Duman, uzun süren tedavi ardından sağlığına kavuştu.

FITIK HASTALIĞINA YAKALANDI

Bir organizasyon şirketinde garson olarak çalışan Yaren Duman, ilk 2 ameliyatta bağırsağındaki yırtığın tespit edilememesi nedeniyle fıtık hastalığına yakalandığını belirtti. Hastane ve Dr. E.O. aleyhine dava açtığını anlatan Yaren Duman, yalnız yaşadığını ve tedavi süresince arkadaşlarının yardımlarıyla geçimini sağladığını belirtti. Duman "Geçirdiğim fazladan 2 ameliyat nedeniyle çalışamıyorum. Psikolojim alt üst olmuş durumda" şeklinde konuştu.

AVUKATLAR İDDİALARI YALANLADI

Kısa süre önce Manisa'ya tayini çıkan Dr. E.O.'nun avukatları ise, Antalya 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, iddiaları yalanladı. Avukatlar, savunmalarında şöyle dediler:

“Hastanın ikinci kez ameliyata alınması; kendisinden doğan komplikasyonlardan kaynaklandı. İlk ameliyat oldukça başarılı geçmiş ve komadaki, çok kan kaybetmiş, hayati tehlike içerisindeki hasta, müvekkilimizin dikkati, özeni ve mesleki başarısı sonucu hayata döndürülmüştür."

Yaren Duman'ın 3'üncü kez ameliyat olması gerektiğinin Dr. E.O tarafından kendisine tebliğ edildiğini belirten avukatları, "Hasta gittiği hastanede müvekkilimizin tanısına uygun olarak 3'üncü, hatta 4'üncü ameliyatını olmuştur. Davacı iddiasında samimi olsaydı, üçüncü ve dördüncü ameliyatları yapan doktorları da davada hasım göstermesi gerekirdi" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2650 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim