• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Doktordan hastasına öldüresiye dayak iddiası

Doktordan hastasına öldüresiye dayak iddiası
İzmir'in Dikili ilçesinde yaşayan Ahmet Cemal Bayır (56), tedavi için gittiği diş kliniğinde anlaşmazlık yaşadığı diş hekimi tarafından eşinin yanında feci şekilde darp edildi.

Dikili ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Cemal Bayır, iddialara göre 2 Temmuz sabahı yoğun bir diş ağrısı şikayetiyle ilçedeki diş hekimi K.R.'ye başvurdu. Koltuğa oturan Bayır'ı muayene eden diş hekimi, dişi görmek üzerindeki protezi çıkararak protezin değişmesi gerektiğini söyledi. Israrla protezinden memnun olduğunu söyleyen Bayır ile diş hekimi K.R. arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma iddiaya göre, diş hekiminin yumruk atmasıyla büyüdü. Bu sırada eşi Fevziye Bayır'ın (55) yanında doktordan ardı ardına darbeler alan yaşlı adam, yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

ÇİFT DARP RAPORU ALARAK SAVCILIĞA BAŞVURDU

Ahmet Cemal Bayır ve Fevziye Bayır çifti, olayın ardından soluğu savcılıkta alarak şikayetçi oldu. Polis ekipleri, savcılığın talimatıyla olay yerine giderek, diş hekimi K.R.'nin ifadesini alarak muayenehanesindeki güvenlik kameralarına da el koydu. Yaşadığı olayı anlatan Ahmet Cemal Bayır, darp raporu alarak savcılığa başvurduğunu ifade ederek, "Şikayetimi anlattım ve kanal tedavisi yapılması durumunda ne kadar ücret ödemem gerektiğini sordum. Röntgen çekildikten sonra karar verilebileceğini aktardı. Röntgen için iltahaplı dişimin üzerinde bulunan protezim söküldü. Ardından diş hekimi dişimde bir takım işlemler yaptı ve 'borcunuz 400 Türk lirası' dedi. Pahalı olduğunu söylediğimde fiyatların normal olduğunu ifade etti. Ben de ücreti ödedim. Ertesi gün kanal tedavisi yapılacağı için gelmem gerektiğini söyledi ve bir sonraki gün hekimin kliniğine eşimle birlikte tekrar gittim. Kanal tedavisi sonrası protezimi tekrar takıp takmayacağını sorduğumda meslek ahlakına aykırı olduğu gerekçesiyle takmayacağını söyleyerek yeni bir protez hazırlayacağını maliyetinin de ortalama 2000-2500 Türk Lirası arasında tutabileceğini kaydetti. Ben de protezimi 1 yıl önce yaptırdığımı proteze denk gelen dişin tedavi edilmesinden sonra tekrar aynı protezimi kullanmak isteğimi ifade ettim" dedi.

"EŞİMİ DE İTELEYEREK YERE DÜŞÜRDÜ"

Ahmet Cemal Bayır, yerde defalarca tekme yediğini iddia ederek, "Kanal tedavimi yapacağını ancak protezi kesinlikle takmayacağını söyleyip meslek ahlakına aykırı olduğunu yineleyerek 'tedavini yaparım ama protezini başka bir hekime taktır' dedi. Israrlarımı sürdürünce aramızda sözlü tartışma başladı. K.R. üzerime yürüdü ve yakama yapıştı. Beni kameraların görüş alanının kısıtlı olduğu bir yere doğru çekerek art arda yumruk atmaya başladı. Yumrukların etkisiyle yere düştüm, yerde de tekmelemeye başladı. Eşim araya girmek istedi onu da iterek yere düşürdü. Hekimin elinden kurtulduktan sonra polisi aradım ve şikayetçi olduğumu bildirdim. Eşimle birlikte ilçe karakolunda ifadelerimizi verdik. Sonra da hastaneye giderek darp raporu aldık. Birkaç gün yaşadığım darbın etkisi ile ciddi ağrılar yaşadım" şeklinde konuştu.

"PARAMIZLA REZİL OLDUK"

Ahmet Celal Bayır'ın eşi Fevziye Bayır ise, diş hekimi K.R'nin darp anında kendisini ittiğini ve yere düştüğünü ifade ederek yaşadıkları anları şöyle anlattı:

"Sözlü tartışma sonrası K.R. eşimi tartaklamaya başladı. K.R'ye, 'Siz hasta psikolojisinden anlamıyor musunuz?, Doktorluk yemini etmediniz mi?' diyerek yaptığının bir doktora yakışmadığını söyledim. 'Hasta psikolojisinden bana ne, yemişim hasta psikolojisini' argo bir ağızla konuşmalar yaptı. Tartaklama esnasında ameliyatlı olmama rağmen eşime yardım etmek istedim. Bu arada beni de itti ve yere düştüm. Sonra bana 'kusura bakma' dedi. Ama araya girmeseydim mevzu daha da büyüyecekti. Eşimin tedavisi de yarım kaldı. Paramızla hem rezil hem mağdur olduk."

DİŞ HEKİMİ HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulunan diş hekimi K.R. ise hakkındaki iddialara yanıt verdi. K.R., "Hasta ile aramızda fiziki bir temas yaşandı. Ama öncesine gelirsek kişinin mesleğime ve şahsıma olan hakareti söz konusu. Biz burada klinik çalışanlarımız dahil bize tedavi olmaya gelen herkese saldırmıyoruz. Hekimlik çerçevesi içerisinde hastaya hangi işlem yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Ama bazı hastalar işlemleri yapıldıktan ve ağrıları geçtikten sonra sorun çıkarabiliyorlar. Bana göre hastanın eski protezinin takılması uygun bir durum değil. Israrlarını sürdürmesi bir kenara hasta hakaretlerini artırınca 'bana küfür mü ettiniz?' diye defalarca sordum. 'Evet ettim' dedi. Hiçbir özür dilemediği gibi geri adım da atmadı. Öfkeli anıma denk geldi ve aramızda itiş kakış başladı. Beni tanıyanlar da olay sonrası arayıp 'sen böyle biri değilsin nasıl oldu da bunlar yaşandı' diye soruyorlar. Zor şartlarda mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Ağız kokusuna dayanabilirim ama mesleğime ve şahsıma edilen hakarete dayanamam" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2785 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim