• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Doktordan ilginç eylem / Video

Doktordan ilginç eylem / Video
Trabzon'da Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ethem Coşkuner, ilginç bir eyleme imza attı.

Kendi isteğiyle geçici görevle önce Of İlçe Devlet Hastanesi ardından da Sürmene Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve görev süresini doldurduğu halde eski görev yeri olan Trabzon Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönemeyen Dr. Ethem Coşkuner, ilginç bir eylemle yetkililere seslendi.

Trabzon şehir merkezindeki Atatürk Alanı’nda bulunan Atatürk Büstü önünde tek ayak üstüne durarak ilginç bir eyleme imza attı. Yaklaşık 15 dakika tek ayak üzerinde duran ve alandan geçenlerin meraklı bakışları arasında eylemini sürdüren Dr. Ethem Coşkuner, daha sonra eylemine son verdi.

Dr. Coşkuner, eylemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yaklaşık 2 yıl önce Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışırken hastane başhekimi Ekrem Algün ile yönetimsel olarak anlaşmazlığa düşünce kendi isteğimle Of ve Sürmene Devlet Hastanesi’ne geçici görev için müracaat ettim. Daha sonra başhekim Algün, hastaneden ayrılıp Rize’ye geçince ben de geçici görevimi sonlandırarak tekrar eski çalıştığım hastane olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevlendirilmem için dilekçe yazdım. Normalde 1 mali yıl içinde en fazla 6 ay olan geçici görevlendirme süresi, geçtiğimiz Haziran ayında bitmesine rağmen yaptığım tüm ısrarlı müracaatlara rağmen taleplerim hiç dikkate alınmadı” dedi.

BAŞBAKAN'A HAKARET ETTİĞİM GEREKÇESİYLE 9 AY CEZA ALMIŞTIM

Dr. Ethem Coşkuner, yaklaşık 3 yıl önce Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 9 ay ceza aldığını ancak bu cezanın daha sonra ertelendiğini belirterek bu konuda yanlış anlaşıldığını söyledi. Başbakan ile aralarında hiçbir sorunun olmadığını ancak bazı kişilerin araya nifak tohumları ekerek karşı karşıya bırakılmak istendiğini anlatan Dr. Coşkuner, “Daha önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile benim arama Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki mevcut yönetim, nifak sokarak beni sayın başbakanla karşı karşıya getirdi. Neticede hastane yönetimi bana verilen ancak ertelenen ceza ile ilgili avantaj sağlamaya çalışarak hakkımda olumsuz propaganda yaparak etrafı yanlış bir şekilde bilgilendirmiş. Bu konuyla ilgili Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılandım. Gerekçesi ise Başbakana hakaret. Sonuç olarak 9 ay hapis cezası aldım. Ancak bu ceza daha sonra ertelendi. Başbakan ile aramızda herhangi bir sorun olmadı. Karşılıklı olarak anlaştık. Ancak mevcut başhekim ile etrafında olan insanlar ceza almamdan istifade ederek hakkımda olumsuz propaganda yayarak beni Numune Hastanesi’nden uzaklaştırmak için her türlü entrikaya başvurdular. Şu anda da benim geri dönüşüm kasıtlı ve keyfi bir biçimde başbakana hakaret ettiğim gerekçesiyle hiçbir yasal dayanağı olmadan keyfi olarak engellenmektedir” dedi.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü ve o sırada yanında bulunan AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar’ın sorunu çözeceğini söylediğini iddia eden Dr. Coşkuner, “En son Ramazan Bayramı'nda sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile görüşme talebim oldu. DSİ’de gece geç vakitlere yakın kendisiyle görüştüm. Yanında AK Parti İl Başkanı sayın Adnan Günnar vardı. Sayın bakana problemimi anlattım, kendisi bana 'yerelin problemi' dedi. O sırada Adnan bey bana 'böyle bir talep gelmedi, eğer böyle bir talep gelseydi, ben bunun gereğini yapardım' dedi. Bana orada 'üç kez sen canını hiç sıkma, sana ben söz veriyorum. Bu işi halledeceğim' dedi. Ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen ne benim geçici görevim iptal edilmesi talebi kabul edildi, ne de diğer taleplerim kabul edildi. Daha sonra Adnan beyle görüşmek istememe rağmen görüşemedim” diye konuştu.

Talebinin yerine getirilmemesi halinde eyleme devam edeceğini belirten Dr. Coşkuner, “Haklı talebim yerine gelene kadar eyleme devam edeceğim. Görüşme taleplerimi yine yenileyeceğim. Ancak kesinlikle hukuktan haktan ve yasal yollardan ayrılmayacağım. Benim sayın başbakanla hiçbir sorunum yoktur. Kendisine hakaret dahi etmedim. Araya giren insanlar yüzünden ceza aldım. Bir an önce görevime geri dönerek doktorluk yapmama imkan tanınmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim