• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 25 °C

Doktorlar nöbete gelmedi poliklinik hizmetleri durdu

Doktorlar nöbete gelmedi poliklinik hizmetleri durdu
Van'da Başkale Devlet Hastanesi'nde sağlık ocaklarındaki doktarların nöbete gelmemesi nedeniyle poliklinik hizmeti verilemedi.

Sadece hastanenin acil servisinin açık olduğunu söyleyen Başkale Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Osman Halit Çam, durumu yetkililere bildirdiğini belirterek, "Hastanedeki uzman tabipler acil serviste görevlendirilmiş ve netice olarak poliklinik hizmetleri aksamıştır" dedi.

Van kent merkezine 110 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale İlçesi'nde vatandaşlar doktor sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. 27 uzman, 7 pratisyen doktorun olması gereken Başkale Devlet Hastanesi'nde sadece 8 uzman doktor görev yapıyor. Hastanede yaşanan doktor sıkıntısı üzerine Hastane Başhekimi Uzman Dr. Osman Halit Çam, Valilik, Toplum Sağlık Merkezi ve Halk Sağlık Merkezi'ne konuyu bildirererek Başkale Sağlık Ocağı'nda görev yapan 6 aile hekiminin Başkale Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapmalarını istedi. Olumlu cevap gelmesine rağmen 1'i dışında aile hekimi olan doktorlardan hiçbiri Devlet Hastanesi'ndeki nöbetine gelmedi. Bunun üzerine Başhekim Dr. Çam, bugün acil servis hizmetlerinin aksamaması için uzman 8 doktoru acil serviste görevlendirip, poliklinik hizmetlerini durdurdu.

TABİP İHTİYACI İVEDİLİKLE KARŞILANMALI

Başkale Devlet Hastanesi'nde acil servisin dışında poliklinik hizmetinin verilmemesi hasta ve yakınlarının tepkisine neden olurken, Başhekim Dr. Çam, bu mağduriyetin 1 Mayıs'ta bildirilen ancak nöbete gelmeyen aile hekimi doktorlardan kaynaklandığını söyledi. Başhekim Çam, "Hastanemizde pratisyen tabip eksikliğinden dolayı acil servis hizmetlerinin 'ertelenemez, kesintiye uğrayamaz' ilkelerinden hareketle uzman tabipler acil serviste görevlendirilmiş ve netice olarak poliklinik hizmetleri aksamıştır. Konuyla ilgili olarak Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Valilik onayları alınarak aile hekimleri uygulama yönetmeliği esasları çerçevesinde nöbet yazılmış, bir tabip dışından hiçbir tabip görevlendirmeye icabet etmemiştir. Hastane personelimiz ve uzman tabiplerimiz hasta mağduriyeti yaşanmaması için azami gayretle çalışmaktadır. Konuyla ilgili hem Başkale halkının hem de ülkemizin muhtelif yerlerinde benzer sıkıntılarla karşı karşıya olan halkımızın mağduriyetinin yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması tabip ihtiyacının ivedilikle karşılanması gerekmektedir" diye konuştu.

HASTALAR MAĞDUR

Mağdur olan hasta yakınları ise yetkililerin yaşanan bu soruna acil çözüm bulmalarını istedi. Azıklı köyünden ilçeye hastasını getiren Asaf Atalay, bel fıtığı rahatsızlığı olan hastasını poliklinik hizmetleri verilmediği için acil servise getirmek zorunda kaldığını, ancak yaşanan yoğunluk yüzünden saatlerdir sıra beklediğini anlattı. Atalay, "Poliklinikler boş, bin kişi gelmiş. Bu durum karşısında acil doktorları kime bakabilir ki. Acilde sıraya girdik, 116 sıra numarası verildi. Uzak yoldan geldik. Burada perişan olduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim