• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Doktorlar Yatalak Hastaların Ayağına Gidecek

Doktorlar Yatalak Hastaların Ayağına Gidecek
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Verem Savaş Dispanseri binasında oluşturulan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi" törenle açıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde, evde sağlık hizmeti hakkında bilgi veren Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ramazan Işık, hizmetin gayesinin yatağa bağlı hastaların sağlık hizmetini ayağına götürmek olduğunu belirterek, "Sağlık hizmeti alabilmek için kişiler birinci, ikinci ve üçüncü basamak yerlere başvurup ihtiyaçlarını görüyor. Ama yatağa mahkum dediğimiz, hiç yürüyemeyen hastalar bu tür hizmetten bir bakıma mahrum kalıyor. Bu hizmetin başlatılmasının en büyük maksadı, herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyen kişilerin ayağına gitmek, bulunduğu ortamda bu hizmeti vermektir" dedi.

Türkiye'de bir ilgi gerçekleştirdiklerini anlatan Işık, "Bursa'da 15 Eylül 2010 tarihinde bu hizmet başladı. 1,5 aylık hızlı bir çalışma ile bütün merkez ve ilçelerimizdeki devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında bu birimleri kurduk. İnegöl çok güzel örnek oldu. Ayrı bir bina ve ayrı personel vererek bu hizmete ne kadar önem verildiğini gösterdiler. Hastalarımız, ihtiyaçlarını evde sağlık hizmetine yakınları tarafından başvurularak gidermeye çalışıyor. Aile hekimi, toplum sağlığı merkezi ve hastane bazında üçlü bir sistemle çalışıyoruz. Aile hekimi hastayı evinde görüp gerekli ihtiyaçları tespit ettikten sonra hastane bazında bir ihtiyacı varsa, kontrol, muayene, kan tahlili, danışmanlık gibi hizmetleri hastanede görmeye çalışıyoruz. İnegöl Devlet Hastanesi'nin kurduğu Evde Sağlık Hizmetleri İnegöl Birimi hastalara hizmet vermeye başladı. Bir ayda 30 hastaya ulaşıldı. Bu sayı 250-300'ü bulacak. Nüfusa göre binde bir yatalak hasta var" diye konuştu.

Yakında evde sağlık hizmetleri için tek hat kurulacağını bildiren Işık, "1 Ocak 2011 tarihinden itibaren bakanlığımızın ortak bir telefonu olacak. 444 3833 numaralı telefondan Bursa'da bulunan koordinasyon merkezimize bağlanılacak. Vatandaş aradığında direk koordinasyon merkezi çıkacak. Ayrıca yine Bursa merkezimizde 233 39 04 - 233 94 90 numaralı telefonlarla hasta veya yakını başvuracak. Bursa Evde Sağlık Hizmetleri İnegöl Biriminin kendine ait telefonu ise 777 00 46'dır. Şu an verilen hizmetlerin tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanıyor. Hastanın nakli sırasında kullanılan ambulans ücretleri dahil, yapılan bütün işlemleri SGK ödüyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan hastalara da yeşil kart veya sosyal güvence adı altında hiçbir ücret talep edilmeden hizmet veriliyor" dedi.
 

beyazgazete.com

Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim