• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Doktorlar yürüdü profesör dayak yedi

Doktorlar yürüdü profesör dayak yedi
TÜRKİYE genelinde binlerce sağlık çalışanı, Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini protesto ederken, İstanbul’da bir profesörün daha saldırıya ...

TÜRKİYE genelinde binlerce sağlık çalışanı, Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini protesto ederken, İstanbul’da bir profesörün daha saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Doktora şiddet protesto edilirken profesöre saldırı
7 yıl önce İstanbul Tıp Fakültesi otoparkında bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın hayatını kaybettiği otoparkta, dün sabah da yine Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Toker’in, bir hasta yakınının saldırısına uğradığı öğrenildi. Toker’i saldırganın elinden güvenlik görevlileri kurtardı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken İstanbul Üniversitesi Senatosu olağandışı toplanıp “Hedef tahtası yapıldık” diye bir bildiri yayımladı.


Güngör KARAKUŞ / HT GAZETE

Cinayete ‘beyaz’ isyan
GAZİANTEP’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için meslektaşları tüm Türkiye genelinde protesto yürüyüşleri yaptı. En kapsamlı protesto gösterisi ise İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul’da yaklaşık 15 bin sağlık çalışanı sloganlar atarak ve ellerindeki pankartlarla İstanbul Tıp Fakültesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüdü. Birçoğu beyaz önlüklerini giymiş olan sağlık çalışanları, saat 11.00 sıralarında İstanbul Tıp Fakültesi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Jose Luiz Gomez Do Amaral, Arslan’ın ailesi, arkadaşları ve meslektaşlarına başsağlığı dileyerek, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin kabul edilemeyeceğini söyledi. Amaral, bu durumun, hasta ve yakınları kadar çalışanları da olumsuz etkilediğini belirterek, dünya genelindeki hükümetlerin, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti kınaması ve hizmet ortamının daha iyi koşullarda olması için çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.

ÖZEL HAT AÇILACAK
Dün Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile 1.5 saatlik bir toplantı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şiddete maruz kalan sağlık çalışanları için özel bir hat açacaklarını açıkladı. Daha iyi tedbirler için dünya ülkelerini incelediklerini söyleyen Akdağ’ın aktardığı bilgilere göre hastanelerdeki tedbirler artırılacak. Güvenlik elemanları daha iyi eğitimden geçirilecek ve x-ray’ler konulacak. Sağlık personelinin maruz kaldığı olayların cezalarının artırılması da gündeme getirilecek.

Sultan UÇAR
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3705 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim