• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Doktorların yüzde 18'i pişman! Çünkü...

Doktorların yüzde 18'i pişman! Çünkü...
Kayseri’de sağlık çalışanlarına yönelik ’Çalışan Güvenliği ve Beyaz Kod’ paneli düzenlendi.

Doktorlara yönelik şiddet uygulayanların muayene edilmemesi yönündeki açıklamalarından sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yasa taslağı hazırlayıp Bakanlar Kurulu’na 15 günde sunulacağı sözünü aldıklarını anlatan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem, "Galiba zaman anlayışımız sayın bakan ile farklı" diye konuştu.

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BEYAZ KOD

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Özel İdare Toplantı Salonu’nda düzenlediği 'Çalışan Güvenliği ve Beyaz Kod' panelinde Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Birtek yönetiminde konuşmacı olarak Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Demirel, sağlık bakanlığı Avukatı Serkan Demirkaya ile sağlık çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Suat Öktem, draha önce ‘Hekimin Şiddet Algısı’ konulu panelde yaptığı doktorlara yönelik şiddet uygulayanların muayene edilmemesiyle ilgili o günlerde cevap verenlerden hala bir ses çıkmadığını söyledi. Prof Dr. Suat Öktem, zor eğitimlerden geçip bu konuma geldiklerini anlatırken şöyle konuştu:

KADIN DOKTOR HAMİLEYKEN ŞİDDETE UĞRUYOR

"Torunum yaşındaki adamların gelip bana hakaret etme gibi ve benim de ses çıkarmama gibi bir lüksüm olamaz. Bu iş naziklikle çözülemez. Herkes yerini bilecek. Kanunlarda kimsenin kimseye hiçbir şekilde dokunma hakkı yoktur. Hekime şiddete karşı çok katı şeyler düşündüğüm söylendi. Televizyonlarda izliyoruz ki; bırakın doktoru, kadın doktor hem de gebe haliyle şiddete uğruyor. Peki insan hakları ve kadın hakları savunucuları nerede? Bazı lüzumsuz şeyler için Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ayağa kalkıyor. Hekime şiddeti ’Adet yerini bulsun demeçleri’ ile geçiştiriyorlar. ’Eğer Kayseri’de aynı Gaziantep’teki gibi çok ciddi bir şiddet uygulanırsa acil durumlar haricinde muayene olmasını engelleriz’ dedik. Ortalık birbirine girdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da iki kez anlı şanlı açıklamalar yaptı; ’15 gün içerisinde Bakanlar Kurulu’na hekime şiddeti engellemeye yönelik kanun taslağı hazırlayıp getireceğim’ şeklinde. Aradan 40 gün geçti. 15 gündeki zaman anlayışımızda galiba sayın bakan ile farklılıklar var." Panelde diğer konuşmacılar da iletişim ve sağlık çalışanları haklarıyla ilgili konuşmalar yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim