• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Doktorumla randevu projesi hayata geçiyor

Doktorumla randevu projesi hayata geçiyor
Manisa Belediyesi ile Özel Sekiz Eylül Hastanesi arasında Doktorumla Randevu Projesi’ne yönelik protokol imzalandı.

Protokol çerçevesinde her ay uzman doktorlar tarafından önemli konular üzerinde toplantılar düzenlenecek ve katılımcıların sorularına yanıt verilecek.

Manisa Belediyesi, sağlık alanında uzman hekimleri vatandaşlarla buluşturacak olan Doktorumla Randevu Projesi kapsamında Özel Sekiz Eylül Hastanesi ile protokol imzaladı. Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştiren protokele, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhekimi Dr. Serdağ Etiz ve Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi katıldı. Projenin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ‘gebelik, bebek ve annelerimiz’ toplantısının ardından alınan olumlu tepkiler üzerine geliştiğini berten Dr. Etiz, “Hastane olarak sosyal sorumluluk bilinciyle yönelik çeşitli sağlık konularında her ay düzenli toplantılar yapmayı planladık. İlk toplantımızın ardından olumlu tepkiler almamız projeyi geliştirme konusunda bizleri motive etti. Bizler de projeyi Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e sunduk. Kendileri de bizlere destek vermekten mutluluk duyacaklarını ve her ay Kültür Merkezi’ni bizlere tahsis edebileceklerini belirttiler. Kurumlar arası işbirliğine örnek olabilecek bu proje konusunda ilk adımı atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İLK TOPLANTININ KONUSU BEL VE BOYUN AĞRILARI

Doktorumla Randevu Projesi kapsamında her ay belirli sağlık konularında uzman hekimleri vatandaşlarla buluşturacaklarını dile getiren Başhekim Dr. Serdağ Etiz, toplantılarda bilgilendirmenin yanı sıra karşılıklı soru cevap bölümlerine önem verdiklerini söyledi. Etiz şöyle konuştu, “Toplantılarda katılımcıların konuya ilişkin soru sormaları toplantıları daha renkli hale getirecektir. Ekim ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz toplantının konusunu ‘Bel ve Boyun Ağrıları’ olarak belirledik. Toplantı 18 Ekim Perşembe günü saat 15:00’de Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Hastanemiz doktorlarından Beyin Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Emre Yağlı ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mustafa Murat Efe bilgilerini halkımızla paylaşarak, hastalığın bulgularını canlı hasta modeli üzerinde birebir anlatarak, katılımcıların sorularını yanıtlayacaklardır” Halkın sağlık konusunda yaşadığı sorunlarla ile ilgili birinci ağızdan cevap alabilecekleri, bireylerin ruhen ve bedenen daha sağlıklı olmalarına katkı sağlayacak projenin hayata geçirilmesine destek veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Etiz, “Halk sağlığına yönelik projelere verdiği destekten dolayı şahsım ve hastanemiz adına Değerli Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum” dedi.

TOPLANTILARA TÜM MANİSALILAR DAVETLİ

Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da projenin aylık etkinlik programları içerisinde yer alacak olmasının Manisa halkına büyük fayda sağlayacağını belirterek şöyle konuştu, “Bilindiği üzere aylık etkinlik programlarımızla kültür, sanat, sağlık gibi konularda çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. İlk toplantımız ‘gebelik, bebek ve annelerimiz’ konusuna yönelikti. Oldukça başarılı geçen toplantının ardından bugün gerçekleştirdiğimiz protokol ile de sağlık alanında bir yeniliğe imza atıyoruz. Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nin talebi üzerine Doktorumla Randevu Projesi’ni hayata geçirmekteyiz. Proje kapsamında hastanenin çeşitli dallardaki değerli doktorları vatandaşlarımızla buluşacak. Doktorlar sadece konu anlatmakla yetinmeyip, katılımcıların sorularını yanıtlayabilecek. Manisa’da sağlık adına önemli bir adım atıldığını düşünüyoruz. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan Doktorumla Randevu toplantılarına davet ediyoruz” dedi. Manisa Belediyesi olarak bu projenin içerisinde yer almaktan gurur duyduklarını belirten Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, sağlık alanında verdiği hizmetlerden dolayı Özel Sekiz Eylül Hastanesi’ni kutladı. Konuşmaların sonrasında protokol imzalandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim