• BIST 9728.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Doktorumuz da aileden biri oldu

Doktorumuz da aileden biri oldu
İstanbul'da dün aile hekimliği uygulamasının ilk gün heyecanı vardı. Vatandaş 'özel' doktorunun gösterdiği ilgiden memnun.

Aile hekimliği uygulaması, İstanbullu'nun da hayatına girdi. Vatandaşlar; nüfus kağıtlarını alıp mahallelerindeki aile sağlık merkezlerinin yolunu tutarak, aile hekimleriyle tanıştı. Ben de, işleyişi öğrenmek ve aile hekimimle tanışmak için harekete geçtim. Önce İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesinden, TC kimlik numaramı girererek, hangi sağlık merkezine gitmem gerektiğini sorguladım. Eyüp ilçesine bağlı Rami semtinde kayıtlı olduğum için Rami Aile Sağlık Merkezi'ne gitmem gerektiğini öğrendim. Dün sabah da ilk iş, aile hekimimle tanışmak için merkezin kapısını çaldım. Merkezin girişinde oluşturulan danışma masasında görevli sağlık çalışanları, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, TC numaralarını kontrol etti ve doktorlarının isimlerini söyledi. Benim doktorum da, Aile Hekimi Battal Birol Koyuncu'ydu.

'SİZDEN BEN SORUMLUYUM'
Hemen kapısını çaldım. Aile hekimim oldukça güler yüzlüydü. Beni buyur ettikten sonra elini uzattı. "Ben aile hekiminiz Dr. Koyuncu, bundan sonra sizden ben sorumluyum. Sağlığınızla ilgili her şeyden haberdar olacağım" dedi. Hastalık gen haritama kadar her şeyi sorguladı. Kayıt işlemlerimi yaptı. Adıma bir dosya oluşturdu. Telefon numaralarımı da alan Koyuncu bundan böyle birinci basamak sağlık hizmetlerimi bu merkezden alabileceğimi belirtti. Artık bu dosyada yaptırdığım tahlillerin, aldığım ilaçların hepsi kayıtlı olacak. Başıma gelebilecek ani rahatsızlıklarda veya kazalarda, bu dosya sayesinde bütün hastalık bilgilerime ulaşılacak. İleri seviyede bir sağlık sorunum olursa, aile hekimim beni doğru uzmana ve hastaneye, yani doğru adrese yönlendirecek.

'ARTIK HER ŞEYİ BİLECEĞİZ'
Rami Aile Sağlık Merkezi'nin koordinatörü Emine Savaş "Burada 5 aile hekimi, 5 hemşire görevli. Rami çok yoğun bir bölge. Günde ortalama 300-400 hastamız vardı. 3 hekim bu hastalara yetişmeye çalışıyorduk. Şimdi her aile hekimine 3 bin 600 hasta düşüyor. Vatandaş doktoruyla buluştu. Gelip tanıştılar. Artık hangi hastadan sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Vatandaşlar da doktorlarının kim olduğunu biliyor. Çocukların aşılarından kişisel bilgilerine kadar her tür bilgi dosyalarımızda. Bilgisayar sistemimize girince, hasta adı ve TC kimlik numarasını yazıp, kullandıkları ilaçlardan geçirdikleri hastalıklara kadar her şeyi bilebileceğiz" diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim